Artikkel

Daddelsjokobiter - gluten-, melk -og sukkerfri konfekt

Har du lyst på noe som smaker masse sjokolade, mens det egentlig ikke er så mye kakao i? Noe som er skikkelig søtt, uten raffinert sukker? Noe som er raskt å lage og som består av bare fire ingredienser? Noe som du kan kose deg med og samtidig ha ganske god samvittighet for, i din interne avdeling for ”mat-IQ”?

Da kan jeg by på daddelsjokobiter 🙂

Det finnes masse ulike daddeltyper for kjennere. I posen jeg har med økologiske dadler fra Urtekram, er det dadler. Verken mer eller mindre. Noe navn har de ikke. Så jeg lever i lykkelig uvitenhet om de er blant de saftige, supersøte, store eller små. Noen ganger er det like greit å slippe å vite alt, også 😉

DADDELSJOKOBITER  (Godbiter av dadler og kakao) – oppskrift
(Blir en litt stor godteskål)

4 dl dadler uten stein
1 dl rosiner
½ dl kakaopulver
————
1 dl grovt kokosmel til å rulle bitene i

Ha alt i en mikser og kjør til du har en fast deig. Ikke gi opp selv om det bare ser ut til å bli masse tørre småklumper. Plutselig omskapes de til en masse som er super å trille lange fingertykke pølser av. Del deigen i fire og trill ut pølsene på et underlag som er strødd med det grove kokosmelet. Skjær biter som er litt lengre enn de er tykke og dypp endene i kokosmassen.

Og vips, så er du ferdig!

Oppbevares best i tett boks.
Konfektbitene passer også i fruktsalat og som kakepynt.

Ha en finfin uke!

Redigert 23.04.2015

/!\ error getUserMedia.