Artikkel

Indisk grønnsakscurry

Her er oppskriften på en nydelig grønnsakskarri.
(Sterkt inspirert av ”Indisk!” Schibsted forlag 2001) Retten er søtlig i smak på grunn av fennikel, mettende med proteinrike erter og raust med kaldpresset kokosolje. En frisk, enkel og grønn salat utfyller den perfekt.

Krydderne styrker deg på ulike måter: Fennikelfrøene har kjempemange helsefordeler, her er noen få: Fordøyelsesfremmede, tarmgassreduserende, slimløsende, hostedempende. Ingefær er en vidunderplante med mange gode egenskaper, den er blant annet varmende, stimulerer blodsirkulasjonen og er betennelseshemmende. Koriander virker generelt godt for fordøyelsen. Den stimulerer appetitten, hjelper på utskillelsen av magesaft og demper oppblåsthet. (Les mer om urter og deres virkning på de fine sidene til Rolv Hjelmstad : www.rolv.no )

GRØNNSAKSKARRI – oppskrift
(For tre til fire personer)

3-4 ss rå, økologisk kaldpresset kokosolje
1 ts fennikelfrø
2 løk, delt i to, så skivet
1 ts mildt chillipulver eller 1 ts paprikapulver +
en knivspiss sterkt chillipulver
2-3 ts malte korianderfrø
1 toppet ss skrelt og finhakket ingefærrot
½ ts salt
3 medium squash (á ca 200 gram)
175 gram grønne erter, friske eller frosne
2 medium poteter i små terninger
ca 350 gram hakkede tomater fra boks eller kartong
uraffinert havsalt (smakes til når retten er ferdig)

Varm oljen i en stor kasserolle, og ha i fennikelfrøene.
Rørestek i noen sekunder, ha i løken og stek til den er myk og gyllen.
Tilsett chillipulver, koriander, ingefær og den halve teskjeen salt.
Rørestek i omtrent to minutter.
Tilsett squash, erter og poteter, og rørestek i omtrent fem minutter.

Tilsett tomatene og kraften fra boksen.
Demp varmen, legg på lokk og la det trekke i omtrent 20 minutter.

Smak til med salt, gjerne Himalaya- , urte- eller havsalt.

Og når den er spist, angrer du på at du ikke lagde dobbel porsjon 😉

 

/!\ error getUserMedia.