Artikkel

Gullmelk-1
Har du hørt om gullmelk eller golden milk? Fint navn på en god drikk, synes jeg 🙂
Ikke bare er den god, men sunn, også. Super drikk ved forkjølelse og influensa eller når du har lyst å drikke noe varmende og godt!

Den gamle orientalske drikken er barnevennlig om du fjerner de sterkeste krydderne, som cayenne. Pepper bør få være med, for det øker visstnok opptaket betraktelig av de sunne stoffene i gurkemeien. Og gurkemeie er bra for masse, blant annet er det betennelseshemmende.

I ulike oppskrifter på nettet skal melken aldri koke opp. Jeg er usikker på hvorfor, men vi kan jo bare ta den rett før kokepunktet. Noen mener det er bedre effekt av gurkemeien om den først koker med litt vann i ti-femten minutter, så det blir en pasta. Jeg vet ikke, men det er utrolig ofte at gammel urtevisdom har vist seg å være riktig, så kanskje er det lurt? Da kan pastaen oppbevares i tett boks i kjøleskapet en ukes tid, og du tar ut omtrent en teskje per stor kopp med kokosmelk når du trenger det.

GULLMELK – oppskrift
(Blir to store krus)

4 dl kokosmelk (= en boks)
2 dl vann – eller litt mer, om du vil ha en mindre mektig versjon
3 flate ts malt gurkemeie
2 flate ts malt (Ceylon-)kanel
1/4 ts malt svart pepper
1/4 ts malt cayennepepper
1 flat ts malt ingefær
1-2 ts lønnesirup eller yaconsirup eller stevia til passe søt

Ha alt i en gryte, visp under oppvarming og ta av platen rett før det koker opp.

Nå har du en nydelig, helsebringende, god og mettende drikk!

Her er en annen spennende oppskrift i samme gate: Livets suppe – med et hav helbredende urter. Smakfull og sunn på samme tid, enten du er forkjølet eller ei 🙂

/!\ error getUserMedia.