Artikkel

Hvis du er ute etter en oppskrift på gulrotmuffins som er enkel å lage, som smaker veldig godt, som har en litt annerledes vri fordi den er toppet med et knasende sprøtt lokk av kokossukker, olje og mel, som er laget helt uten korn og dermed er fri for gluten, og heller ikke inneholder melkeprodukter eller egg – da har du kommet til helt riktig oppskrift!
Og om du attpåtil synes det er helt OK at halvparten av hver muffins du spiser inneholder den gode kombinasjonen gulrot og eple (for saftighet og smak), så er det bare å fortsette  å lese.

 

Ellers består muffinsene mest av kassavamel og mandelmel. Kassavamel er laget av kassavarot, og er antakelig det glutenfrie melet som kommer nærmest hvetemel i smak og konsistens og bakeevne. Jeg liker best å blande det med andre melsorter, selv om det finnes mange oppskrifter der man bytter det fullt ut (1:1) med hvetemel i rundstykker og lyse brød. Jeg kjøper kilosposer av det på en internasjonal butikk, ellers kan det kjøpes på nett, for eksempel her på Økohjertet.

Kjør gjerne deigen i en food prosessor, så findeler den enda mer det raspede eplet og gulroten.

Så smuldrete ser smukldrelokkdeigen ut, da blir det et knasende godt sluttresultat.

Om du dobler oppskriften blir den helt sikkert fin å ha i en springform med et tykt og knasende godt smuldrelokk.

Gulrotmuffinsene er smakstestet og har fått garantistempel GODE! av fem nærtstående familiemedlemmer i alderen 13 til 50 🙂

GULROTMUFFINS MED SMULDRELOKK – oppskrift
(Blir 12 medium store muffins)

2.5 deciliter mandelmel
2,5 deciliter kassavamel
1 teskje natron
1 teskje kanel
1 teskje ingefær
1 teskje vaniljepulver
1/8 (eh, litt!) teskje salt
2,5 deciliter eple, skrelt og revet, løst pakket (tilsvarer cirka et eple)
2,5 deciliter gulrot, skrelt og revet, løst pakket (tilsvarer cirka en gulrot)
1,2 deciliter lønnesirup
2 spiseskjeer sitronsaft

Topping/smuldrelokk
1 deciliter kokossukker
1 deciliter kassavamel
1/4 teskje salt
3 spiseskjeer til 1/2 deciliter myk men fast (ikke flytende) kokosolje
1 spiseskje vann (justeres)

Sett stekeovnen på 175 grader, over- og undervarme

  1. Bland sammen alle de tørre ingrediensene i en foodprosessor eller eventuelt en bakebolle.
  2. Bland inn de våte ingrediensene, inkludert eple og gulrot, til en ganske fast røre.
  3. Fordel røren mellom 12 muffinsformer.
  4. Bland sammen toppingen, den skal være knudrete, som betyr at det blandes inn mimimalt med vann.
  5. Legg smuldrelokket løst over muffinsdeigen i formene.
  6. Stekes på rist på midterste rille i omtrent 40 minutter, til det ikke fester seg deig om du  sjekker med en kakepinne
  7. La avkjøles
  8. Enjoy!
  9. Enjoy!
  10. Enjoy!

NOE ANNET:
Hvis du har lyst å gjøre en god gjerning som tar omtrent ett minutt, så kan du gjøre følgende:
Gå inn her på YouTube-kanalen til Trine Rein og klikk Abonner. Artistene våre er blant de som virkelig har tøffe tider nå under epidemien. Vi trenger dem, både nå og senere, for hva hadde livet vært uten dem, kunsten, sangen, musikken, kreativiteten, livsgleden? Når en artist når det magiske tallet på 1000 følgere, åpner YouTube for at hun kan generere inntekt av det som spilles. (Det hjelper dessverre ingenting at hun har mer enn 40 000 følgere på Facebook) Trine Rein er et knakende flott menneske som arbeider seriøst og dedikert, musikken og stemmen er magisk, og konsertene forrykende bra. Det koster oss ingenting å bruke et minutt på å vise henne vår støtte, og er vi mange nok, kan vi gjøre en forskjell. Just do it!:-D

/!\ error getUserMedia.