Artikkel

dandelionkaffe-1

Hvis du har lyst å redusere eller slutte å drikke kaffe, er Dandy Blend fra nettbutikken iHerb et godt alternativ.

Dette er ikke et sponset innlegg, altså – må bare dele min begeistring 🙂

Den ligner veldig i smak, lukt og utseende. Du kan bruke det lettoppløselige pulveret til masse forskjellig som du ønsker skal ha en smak av kaffe i seg – alt fra ulike kaffetyper som iskaffe, espresso, mokka og latte, til smaks- og fargesetter i iskrem, glasurer, desserter, kaker og sjokolade.
Selv om den inneholder ristet bygg og rug, er den glutenfri, fordi glutenet er fjernet underveis i produksjonen. Den inneholder ellers ristet løvetannrot, sikorirot og sukkerroe. Den siste må det være minimale mengder av, for den smaker ikke søtt, har bare en fyldig, kaffelignende smak.

Oppskrift på en deilig «kaffe»-drikk:
Ha en god spiseskje Dandy Blend i et stort krus,
hell over kokende vann,
tilsett varm eller kald mandelmelk
(eller en annen plantemelk du liker)
litt malt kanel
et dryss malt chilli
flytende stevia med engelsk toffee-smak
(eller nøytral stevia, yaconsirup eller lønnesirup)

Den passer  for eksempel veldig godt sammen med den syrligsøte ostekaken med mango og lime i bakgrunnen på bildet 🙂

Løvetannrot  har flotte egenskaper:
«God for fordøyelsen
Løvetann (særlig roten) inneholder bitre stoffer som stimulerer den første fasen av fordøyelsen ved å fremme appetitten og øke utskillingen av magesyre og andre fordøyelsesvæsker. Videre øker løvetann frigjøringen av galle fra leveren og galleblæren. Den økte gallestrømmen skyldes både at leveren påvirkes til å øke produksjonen av galle og at galleblæren trekker seg sammen og således øker strømmen av galle til tarmen. Dette er særlig gunstig hvis man sliter med dårlig nedbrytning og opptak av fettstoffene i maten.

Studier både på mennesker og dyr viser at inntak av løvetannrot kan være gunstig ved sykdommer som hepatitt og gulsott, og at urten kan bidra til å forebygge dannelsen av gallesteiner. Løvetann kan også virke bra for andre problemer forbundet med en dårlig fungerende lever, som for eksempel tretthet og irritabilitet, hudproblemer og hodepine. Den stimulerende effekten til løvetann omfatter også bukspyttkjertelen, hvor den øker insulinsekresjonen, noe som kan være til nytte ved diabetes. Roten av løvetann virker ellers mildt avførende. Psykisk hjelper løvetann kroppen med å frigjøre seg fra sinne og frykt, følelser som setter seg fast i lever og nyrer.»
Kilde:Urtekilden

/!\ error getUserMedia.