Artikkel

Pakoras fra mer kål mindre jål

Jeg ble så inspirert av de to som står bak konseptet ”Mer kål, mindre jål”. (www.mkmj.no )
De har forresten en gratis femti siders e-kokebok du kan få om du går inn på nettsiden deres.

Jeg prøvde kålburgerne deres. Sammen med sursøt saus den ene dagen og mangochutney de to neste, ble de plutselig til dagens faste lunsj denne uka. Både kjapt å lage pluss smaker godt, det hjelper veldig ;-)))

Jeg hadde ikke kikertmel. (Melet er et ypperlig bindemiddel, og kan kjøpes på butikker drevet av innvandrere og i helsekost og på nett.) Men jeg hadde ferdigkjøpt falafelblanding i eske. Siden den først og fremst består av kikertmel pluss diverse kryddere, fant jeg ut at det sikkert ble like bra. Og det smakte veldig bra.

Herved er dagens smårett/lunsjtips eller eventuelt middag servert.
Raskt, enkelt og billig. (Kål selges nå til utrolige to kroner kiloen på Kiwi – lurer på hvor mye bonden egentlig tjener på innsatsen, da men….)

Har du ikke kål, blir det helt sikkert godt å erstatte den med andre grønnsaker, som blomkål eller brokkoli.

PAKORA – oppskrift fra www.mkmj.no
(Blir 8 små kaker)

1 dl vann
2 dl kikertmel
1 ts salt
1 ts (eller mer) garam masala eller annet godt krydder du liker
5 dl grovhakket kål
Olje til steking, f.eks raps- eller kokosolje

Hell vann i en bolle.
Bland inn mel og krydder.
Hakk hodekål grovt og bland inn i røra.
Legges med skje som klatter i panne og stekes på begge sider på middels varme, til gylne.

Smaker enda bedre med mangochutney eller sursøt saus.

Lykke til – dette kan knapt bli annet enn vellykket 🙂

følg Pranava på facebook!

Trykk på "lik side" for å følge Pranava på Facebook.