Artikkel

Smaker deilig og forfriskende! Alle slags bær kan brukes, bare juster søtningsmengden etter hvor sure bærene er i utgangspunktet. Pynt gjerne med en annen type bær enn de du bruker i sorbeten, eller spar noen av de hele bærene som skal moses, og bruk som pynt og smaksetter til slutt.

Oppskriften er inspirert av en bærsorbet på matsiden til www.klikk.no , men sukker er byttet ut med stevia, og kumelk er byttet til plantemelk. Stevia er en urt som ligner litt på basilikum, og er omtrent 35 ganger så søt som sukker. Den inneholder diverse vitaminer og mineraler, og har ikke den skadelige effekten på blant annet hormonsystem som sukker har. Den fås kjøpt på nett, i helsekost og enkelte dagligvarebutikker.

TYTTEBÆRSORBET – oppskrift

(1 porsjon)
2 dl tyttebær – halvtint (eller hvilke som helst andre typer bær du liker)
2 ss rismelk eller annen plnatemelk
½ til ¾ ts steviapulver (antakelig nok med en halv teskje til andre typer bær)
Ta bærene ut av fryseren omtrent femten til tretti minutter i forveien. Ha alle ingrediensene i en bolle og miks med stavmikser eller food prosessor.
Bør spises umiddelbart, så den ikke blir for bløt i konsistensen ☺

/!\ error getUserMedia.