Artikkel

Squashjevnet brokkolisuppe-1

Visste du at squash har fantastiske egenskaper når det gjelder å få supper til å få en fyldig og god jevning? Ikke jeg heller! Men slik er det. Og det gjør ingenting at den kan være både kortreist og ureist, og så enkel og rask å tilberede i tillegg.

Her har den bidratt til at brokkolisuppen blir kremet i konsistensen. Sammen med noen smaksettere som hvitløk, løk og sitron blir dette en god og næringsrik middag! Og visstnok er brokkoli blant de grønnsakene der vi lettest tar opp næringsstoffene, når den er kokt.

Om du synes det mangler protein, og vil ha litt tyggemotstand og mer smak, kan du strø over salte og ristede frø eller bare krydrede gresskarkjerner. Gresskarkjerner inneholder omtrent femti prosent protein. De er kjappe å steke i pannen med litt olje og krydder, (eller følg oppskriften i lenken) og gir det lille ekstra løftet til måltidet.

SQUASHJEVNET BROKKOLISUPPE – oppskrift
(2 porsjoner)

5 dl vann
Ca 250 g squash
Ca 200 g brokkoli
1 medium løk (ca 120 g)
2 fedd hvitløk
3 flate ts grønnsaksbuljongpulver
2 flate ts urtesalt eller havsalt
1 flat ts tørket estragon
3 ts saft av sitron

Hell vannet i en kjele og kok opp.
Del grønnsakene (squash, brokkoli, løk og hvitløk) i biter og ha i kjelen.
Ha i grønnaksbuljongpulver, salt, estragon og sitronsaft.
La det småkoke til mørt. (Det tar ikke så lang tid, omtrent ti minutter?)
Mos suppen jevn med stavmikser.

Server den med en dæsj god olivenolje og eventuelt ristede gresskarkjerner til.

Ha et hyggelig, godt og helsebringende måltid 🙂

 

/!\ error getUserMedia.