Artikkel

Hei, igjen! Omtrent halvparten  av denne ovnsretten er det Vegetarbloggen som skal ha æren for, Mari Hult har nemlig en oppskrift på superenkel indisk kormasauspå bloggen sin, og det er akkurat hva den er! I tillegg til GOD. Jeg gjorde noen få endringer, blant annet å erstatte soyasausen med en uten soya. Men jeg har smakt den opprinnelige varianten før, og den er kjempegod, så her er det bare å velge det som passer deg best!

I motsetning til all den deilige indiske maten som ofte krever sin tid for at resultatet skal bli så godt som det oftest blir, så er det bare å ha alle ingrediensene i en blender, dermed er sausen fikset. Om vi da heller den over gode grønnsaker, som for eksempel det fargeglade flaskegresskaret, squash og brokkoli, og baker det en stund i ovnen, lages det en velsmakende middag mens du gjør det som passer deg best i mellomtiden. Jeg fordelte det på to former, og frøs ned den ene, så har jeg en middag på lur.

OVNSBAKTE GRØNNSAKER I LETTVINT INDISK KORMASAUS –  oppskrift
(Gir 4 porsjoner)

Sett stekeovnen på 190 grader, over- og undervarme

Først sausen, som inneholder mye, men det er uansett enkelt:
1 liten løk
4 fedd hvitløk
1 ts ingefær, hakket
2 ts karri
2 ts spisskummenpulver
1 ts gurkemeiepulver
1 ts kardemommepulver
1/2 ts nellikpulver
1 ts chilipulver (mindre, hvis det er sterkt)
1,5 dl tomatpuré
4 dl kokosmelk
3/4 dl cashewnøtter, rå og usaltede
1 liten sitron, saften (spar litt, for å smake til)
1 ss kokossukker
2 ss Coconut Aminos
litt salt?
litt vann?

Ha alt, minus en spiseskje av sitronen,  i en blender, og kjør til en jevn saus.
Smak til med eventuelt resten av sitronen og om det trengs salt.
Ta i litt vann om du synes konsistensen virker for tykk.

Så gjør du klar grønnsakene:
1 squash
1 brokkoli
1,5 flaskegresskar

1. Del squashen i store terninger og brokkolien i buketter.

2. Flaskegresskaret er enklest å skrelle om du skjærer av en liten skalk i begge ender, og deler det i to mellom flasken og flaskehalsen 🙂 Da kan du sette flaskehalsen med snittflaten ned, og skjære vekk skallet med en kniv fra topp til bunn hele veien rundt. Selve flaskekolben kan du dele i to, og grave ut frøene med en skje. Ta med de løse strimlene rundt. Om du skyller frøene i en sil, det gjør ikke noe om du ikke får vekk alt fruktkjøttet, og fordeler dem på et bakepapirkledt stekebrett, og drysser over litt salt, kan du steke dem i ovnen til de er blitt sprø. Det blir deilig tilbehør du kan strø over før servering, eller servere ved siden av. Jeg satte stekeovnen på varmluft og lot frøene steke samtidig som det andre, omtrent fem minutter.

3. Skrell resten av gresskaret, del det i biter.

4. Ha grønnsakene i en ildfast form, hell over sausen og bland det sammen.

5. Stek på nederste rille i omtrent 50 minutter, eller til du kjenner med en spiss kniv at grønnsakene er møre.

6. Blir enda bedre om du tar over noen striper med tahini før servering.

 

TIPS:
*Blant annet her på Iherb får du kjøpt Coconut Aminos, som ofte brukes til å erstatte soyasaus. Den finnes i mange andre gode varianter, blant annet med hvitløk, og som teriyaki.
*Hvis du liker brokkolien al dente, kan du vente med å legge den i formen til det gjenstår 15 minutter av steketiden.
* Dropp den ekstra lille jobben med gresskarfrøene, om du ikke rekker.

/!\ error getUserMedia.