Artikkel

Når du vil ha noe som metter godt, er fint å ha på lur i frysen og godt egnet som niste.
Glutenfrie, men saftige på grunn av eple og squash, litt søte på grunn av eple, kokosmel og mandelmel. Og med en frisk motsats til det søte av krydderet sumak, som du antakelig finner i etniske butikker. Og som du bare kan droppe om du ikke vil ta deg bryet med å finne det.

Det eneste lille aberet er at de virker litt rå og ustekte inni rett etter at du har tatt dem ut av ovnen, men ha tålmodighet – når de blir kalde og enda litt til, er de fine å dele og spise med ditt yndlingspålegg. Om du gjerne vil ha dem varme, kan de jo eventuelt ristes i panne eller brødrister først?

HAVRERUNDSTYKKER MED SQUASH OG EPLE – oppskrift
(Blir 16 stykker)

2 ss saft av sitron
1 revet eple, skrelt
1 revet squash, skrelt (ca 250 g)
6 dl vann
1/2 dl olivenolje
8 dl havregryn, glutenfrie
1,5 dl kikertmel
1 dl kokosmel
3 ss mandelmel
1 ts natron
1 ts havsalt
Litt ekstra havregryn til å strø på toppen
Sumak til å strø på toppen, ikke nødvendig, men gir en god, litt frisk og syrlig smak

Sett stekeovnen på 200 grader, over- og undervarme.

Ha alle ingrediensene i en bolle i den rekkefølgen de står.

Bland godt.

Kle et stekebrett med bakepapir eller smør det med kokosolje.

Legg 16 klatter av deigen på brettet, og form dem flate til omtrent halvannen centimeter høye og syv-åtte centimeter i diameter. Strø over havregryn og stek i omtrent 40 minutter, til gylne.

La avkjøles helt før du skjærer i dem, jo lenger du venter, jo fastere blir de i konsistensen.

Kan fint fryses.

TIPS:
Gode etter en tur i brødristeren med nylaget jordbærsyltetøy!
Disse pakkene med jordbær er fine, selges blant annet på Rema 1000.
Beregn fire-fem jordbær og en halv til én teskje søtning (lønnesirup, kokossukker, honning) per rundstykke, kok opp, mos og server!

Vel bekomme!


/!\ error getUserMedia.