Artikkel
Frokost, dette? Jo da, det går an å spise seg god og mett på en enkel måte ☺ Og mettheten varer lenge, for i avokadoen er det masse sunt fett. Den inneholder så masse sunt og godt for oss, at det forhåpentlig er verdt både den lange reiseveien (ikke mye kortreist mat, dette, dessverre) og den høye prisen.
I boka Mat for immunforsvaret av Kirsten Hartvig defineres den som supermat. Hun skriver at den er fullstappet med energi og immunstyrkende fytokjemikalier som kan være med på å beskytte mot visse krefttyper samt forebygge soppsykdom. Den stabiliserer i tillegg fettstoffer i blodet og kan bidra til å opprettholde et sunt blodtrykksnivå. Og så er den så enkel å bruke, den smaker godt og kan tilpasses sammen med de mest ulike smaksettere og forme seg til masse spennende alt etter hva vi bruker sammen med den. Veldig basedannende er den, også.
Slik gjør du:
1 avokado
3 – 4 plomme- eller cherrytomater
2 ts sitronsaft
½ ts rosa Himalaya-salt eller havsalt
Del avokadoen i to og ta ut steinen. Ha noen tomatbåter og litt sitronsaft i gropen der steinen har vært og dryss over litt rosa himalayasalt.
Spises med skje, og så er det bare å ta med seg følelsen av den gode starten langt inn i dagen☺