Artikkel
De fleste liker kombinasjonen av søtt pluss kokos, enten de er barn eller voksne, så jeg tipper disse kokosmakronene går unna. De blir ikke akkurat verre med et anslag sitron, snarere tvert imot!
De er finfine som julekaker. Ellers passer de i alle slags sammenhenger, enten man vil ha noe søtt etter middag, godbiter på tur, som en liten vertinnegave eller når de raskt kan slenges sammen hvis uventede gjester dukker opp.
De er både enkle og raske å lage – alt bare blandes i en bolle, settes på bakebrett og stekes 10-15 minutter til svakt gylne.
Jeg lagde dem flate, mest fordi jeg tilfeldigvis fant en falafelutstikker i kjøkkenskuffen jeg ville teste, men trill dem gjerne til kuler.
(De hever ikke, da de ikke er tilsatt noe hevemiddel, så de forblir akkurat slik du former dem.)
De består først og fremst av masse kokos, ellers litt mandelmel, lønnesirup, sitron, vaniljepulver og bittelitt salt for å løfte frem de andre smakene. Uten egg, raffinert sukker, hvetemel og hevemidler passer de godt for glutenallergikere og andre som ikke vil eller kan ha de ingrediensene.
KOKOSMAKRONER MED SITRON – oppskrift
(Blir omtrent 16 stk) (Oppskriften er nesten identisk med Lemon Coconut Macarons hos Medical Medium)
3,6 dl kokosmasse (revet kokos)
0,6 dl mandelmel
2 ss kokosolje
0,6 dl lønnesirup (eventuelt litt mer)
1 ss sitronsaft (eller bittelitt mindre)
zest (det ytterste revne skallet uten det hvite) fra en stor sitron
1 liten klype havsalt
1 ts vaniljepulver
- Sett stekeovnen på 175 grader over- og undervarme. Kle et bakebrett med bakepapir.
2. Bland alle ingrediensene, enten i en food processor eller i en bakebolle.
(Smak til: Ta litt mindre sitron om du vil, og eventuelt litt mer lønnesirup)
3. Form kuler eller flate kaker og klem deigen godt sammen før du legger dem på bakebrettet.
4. Stek i 12-14 minutter på midterste rille til de er gylne på undersiden.
(Mine stekte litt lenger og ble gylne oppå også. Smaker like godt, da….)
5. Avkjøles på rist.