Artikkel
Hei igjen!
Dette er en rask og ganske lettlaget lunsj eller middag. De tre fyllene er fine å kunne variere med, men det holder jo egentlig lenge med ett av dem, om du er travel.
Enkelt og greit: Man legger et noriark av presset tang litt løst rundt de salatgrønnsaker man måtte ha i nærheten, og legger på en klatt fyll som bidrar til metthetsfølelse, utfyllende smak og en saftigere opplevelse.
Noriarkene kan klippes i to diagonalt. Ha den blanke siden opp. Hvis man legger fyllet på tvers, fra spissen og ned mot den lengste kanten, blir de mest elegante. Legg på noen skjeer med salaten nederst og røren på toppen før du dekker med flippene av noriarkene.
Det sies at tangen i havet er som soppen på landjorda – suger til seg flest miljøgifter og avfallsstoffer. Det selges noriark av tang som skal ha vokst i rene havområder, i den grad det er mulig med rene havområder, da. Kjøper du de vanlige noriarkene, er de å finne blant sushivarene i dagligvarebutikken.
TRE GODE OG MEKTIGE RØRER – oppskrift
Pinjekjernerøre:
1 dl pinjekjerner
¼ – ½ ts salt
1 dl olivenolje
Has i mikser til det blir en grov røre.
Avokadorøre
1 avocado
salt
sitronsaft
Del avocadoen, ta ut steinen og mos fruktkjøttet i en mikser eller med en gaffel. Smak til med salt og sitronsaft.
Rød pesto
1 dl pinjekjerner
1 dl soltørkede tomater i olje
Has i mikser til det blir en grov røre.
God middag 🙂