Artikkel
Deilig salat som passer som siderett til det meste, eller som et supersunt hovedmåltid til lunsj eller middag.
(Jeg lurte også på hvordan man kunne bli mett av å spise bare en agurk med dressing til middag. Helt til jeg prøvde, og fant ut at kluet er at du kjenner deg god og mett, nesten slik man gjør etter en «vanlig» middag. Men ikke så tungt mett. Mett på en lettere og mer behagelig måte, rett og slett.) Så blir du fortere sulten igjen, og da er det jo bare å spise noe mer.
Agurk er super å strimle, enten du har en spiralizer, en mandolin eller bruker ostehøvelen og strimler opp skivene du skjærer.
Jeg har blitt litt hekta på å spiralisere diverse etter at jeg fikk denne spiralizeren i gave, den er helt super. Lager lite bråk, er enkel og rask å rengjøre. Det er gjort på få sekunder å lage all slags nudler av frukt og grønnsaker med den.
Den milde dressingen passer supert til. Søt og frisk og kremet.
Jeg hadde rablet ned ingrediensene til den på en lapp for en stund siden. Fordi jeg slang sammen en salatdressing som viste seg å smake for godt til å gå i glemmeboken. Nå lagde jeg den med ordentlige mål. Dropp hvitløken om du ikke er så glad i den.
Agurk er supermat som er svært basedannende, og blant annet rik på vitaminene A, C og K, magnesium og silisium. Agurker er stappfulle av antioksidanter og enzymer som erepsin, som bidrar til å fordøye protein og ødelegge parasitter, skriver Anthony William/@medicalmedium på sin spennende Instagram-konto. Han skriver masse mer, både om agurk og mye annet, så ta gjerne en kikk der og bli inspirert til å dypdykke i universet av helbredende grønnsaker, frukter, bær, urter og ville vekster!
AGURKNUDLER MED CASHEW- OG APPELSINDRESSING- oppskrift
(Passer til 3-4 personer som en av flere sideretter, eller som lunsj/middag til en blid person)
1 agurk i strimler/spiralisert
2 tomater, for eksempel plomme- eller deliciosotomater
1 håndfull friske urter etter smak, f. eks persille
Noen ristede cashewnøtter
Et dryss paprikapulver
Cashew- og appelsindressing
1,2 dl rå, usaltede cashewnøtter, bløtlagt i ca to timer
1 appelsin, juicen
1/2 sitron, juicen
1 hvitløksfedd (kan droppes)
1/2 sukkerbitstørrelse ingefær, finhakket
1 stangselleri
2 myke dadler, stenfrie
salt?
Spiraliser agurken, legg den i en sikt så overskytende væske renner vekk. Har du sikten over en bolle, kan du ta deg en liten supersunn dram i tillegg 🙂
Lag cashew- og appelsindressingen ved å mikse alt i en blender til kremet konsistens.
Smak til om du vil ha i salt, jeg syntes ikke det var nødvendig.
Legg en tredel av dressingen i bunnen av en medium stor salatbolle.
Legg agurkstrimlene over.
Ha resten av dressingen på agurkstrimlene.
Garner med skivede tomater, friske urter, noen ristede nøtter og et dryss paprika.
VEL bekomme!