Artikkel

Vakker, lys limefarget drink som er kjølende, forfriskende, leskende og superstyrkende.

Akkurat så skarp og syrlig at du nesten vil snurpe munnen, slik det kan kjennes når man inntar en litt for sterk en med alkohol. (I hvert fall kjennes det slik ut for meg, som ikke akkurat er noen stordrikker… ) Fordelene med denne er at den gjør godt for hele systemet.

Drikk den med isbiter om du liker det. (Isbiter anbefales i utgangspunktet ikke for syke, da bruker kroppen ekstra energi på å holde varmen, så da er det fint at den slipper å belastes med kald drikke.)

Oppskriften er fra Shelley Young. Synes du den blir altfor syrlig, kan du jo justere litt med noen dråper stevia. (Som ganske sikkert er det beste, mest naturlige søtningsmiddelet, helsemessig sett. Uten kalorier eller skumle bivirkninger, så vidt meg bekjent. Bare ikke overdriv doseringen, da får du aversjon mot smaken i årevis fremover, fordi det er så konsentrert.)

ALKALIZING MARGERITA – oppskrift
1 agurk (anbefaler skrelt, hvis den ikke er økologisk)
7 stilker stangselleri
3 til 5 ts hakket ingefær (jo finere hakket, jo mindre tråder blir det i drinken)
1 lime, saften
1 sitron, saften
7,5 dl vann

Ha alle ingrediensene i en blender/smoothiemaskin unntatt saften av lime og sitron.
De kan det være greit å smake til med til slutt.
Smak til med ingefær også, kanskje er det godt med mer om du liker den sterke smaken.

Ha i mer vann om du synes konsistensen er for tykk – det skal ærlig innrømmes at konsistensen ikke minner særlig om en drink, heller en smoothie 😉

Fukt toppen av glassene med sitron, mine passet akkurat oppi sitronpressen, der det lå igjen fuktig sitronmasse 🙂 og dypp det deretter i en skål med uraffinert havsalt. Pynt eventuelt med en liten stilk stangselleri, de som er innerst er små, milde og gode.

Godt tilbehør er salte mandler eller tamariristede mandler.

Kos deg 🙂

/!\ error getUserMedia.