Artikkel

avokadoforrett med gulrotpuree-1
Dette er en fantastisk forrett! (Eventuelt en flott rett for brunch eller lunsj. Eller som et innslag på en buffét.) På grunn av fargekontrastene, på grunn av det akkurat passe store, lille måltidet, fordi alt kan ordnes god tid i forveien, fordi den er smakfull. Og stilig 🙂

Jeg var i et selskap for ikke så lenge siden, der kunstnerparet like godt hadde invitert 30 gjester. Kunstnere har jo sans for form og farge og praktiske løsninger, og de serverte denne som forrett, bortsett fra at avokadoen var fylt med laksemousse. Og toppet med vegetabilsk tangkaviar, som jo også er en mulighet. Denne pureen har fyldig og egentlig litt fiskeaktig smak, takket være soltørkede tomater, røkt paprikapulver, timian og merian.

Alt kan ordnes i forveien – pureen og salaten kan lages dagen før, avokadoene kan deles og få steinen fjernet, pensles med sitron så de ikke mørkner, og halvdelene legges sammen igjen.  Like før gjestene kommer, er det bare å dandere hver tallerken med de få ingrediensene du trenger.

Prøv, da vel! Ingrediensene er lette å skaffe, og den er jo flott i alle slags sammenhenger, ikke bare som forrett.

AVOKADO MED PURÉ AV GULROT OG SOLTØRKET TOMAT – oppskrift
(Fire porsjoner)

Balsamicosirup

1 liten, rød paprika eller 1/2 snackspaprika
1 håndfull ruccolasalat
1 skvis saft av sitron

2 avokadoer

2 medium store gulrøtter
1 ss soltørket tomat i småbiter
1 dryss (ca 1/8 ts) tørket timian
1 dryss (ca 1/8 ts) tørket merian
1 dryss ( – » – ) røkt paprikapulver
1 dryss ( – » – ) malt muskatnøtt
1 dryss cayennepepper eller malt chilli
1/2 ts havsalt

2 hele sorte oliven, finhakket

Rens og del gulrøttene i skiver.
Kok gulrotskivene i lettsaltet vann til møre.
Lag puré av de kokte gulrøttene sammen med resten av ingrediensene med en stavmikser eller food prosessor.
Smak til med salt.

Mens gulrøttene koker:
Lag salat ved å vaske og dele ruccola og paprika i små biter, og ha noen dråper sitron over før du blander godt.

Tegn en spiral med balsamicosirup på fire mindre tallerkener.
Sett en halv avokado i midten av hver tallerken.
Dryss over et par spiseskjeer salatblanding, også over avokadoen, og ikke så mye at spiralmønsteret forsvinner.
Ha omtrent en spiseskje pureé oppi hver avokado.
Pynt med litt finhakket oliven på toppen.

Voilà – da er kunstverket bare til å spise opp 😉

 

følg Pranava på facebook!

Trykk på "lik side" for å følge Pranava på Facebook.