Artikkel

Avokado- og kokosmelkis, uten egg, melk og sukker

Først en liten advarsel: Dette bildet yter ikke denne isen rettferdighet….

Den smaker himmelsk, er tykk og kremete og velsignet ukomplisert. Består av få ingredienser, er basisk (minus søtingsmiddelet) og næringsrik.

Iskrem som er hjemmelaget ligner mer på softis i konsistensen enn kjøpeiskrem.
Vi er jo vant til grønnfarge på is, jeg nevner i fleng pistasjis 😉 , og det hjelper sikkert på å fjerne noen sperrer for de som kanskje steiler litt når de får vite at en viktig bestanddel er avokado.
Men det er bare å hoppe i det, fjerne all skepsis, og bli frelst. Avokado- og kokosmelkis er snadder!

Oppskriften er sterkt inspirert av David Lebovitz, (http://www.davidlebovitz.com/2013/07/avocado-coconut-ice-cream-recipe/ )
som for øvrig har laget et perfekt isbilde der den er øyeblikksfanget i sin opptiningsprosess fra fryseboksfrossen til kjøleskapskald. Den prosessen er så vanskelig å regulere, at det beste muligens er å spise den som softis, rett etter at den er ferdig rørt. Og eventuelt oppbevare den i kjøleskapet om ikke alt forsvinner med det samme.

AVOKADO- OG KOKOSMELKISKREM – oppskrift
(Blir omtrent én liter)

2 modne (Hass) avokadoer
4 dl kokosmelk (= en boks)
2 ss kokosfløte (tykke delen av kjøleskapskald kokosmelk)
¼ ts havsalt
½ ts steviapulver
2 ts sukrin
1 skvis lime juice (omtrent tre teskjeer – smak til)

Skjær avokadoene i to, fjern steinene og grav ut kjøttet.
Ha i mikser til konsistensen er jevnt kremet.
Ha i resten av ingrediensene og miks til det er godt blandet.
Kjenn om du synes den er passe søt, kanskje trengs mer søtning?
Avkjøles i kjøleskap.
Has i iskremmaskin og kjøres etter anvisningene på din maskin.
Eller i fryseboks og tas ut omtrent hver halvtime for å røres, slik at det ikke dannes isnåler.

Serveres med ristede kokosflak.
Eller hakket mørk sjokolade (som ikke er basisk, bare lekkert tilbehør for øye og gane.)

En enda enklere og like god versjon

er å ta like deler avokado og kokosfløte, søte med honning og ha i litt sitronsaft.
Den kan spises som krem, trenger ikke å være innom fryseren. Har du i en teskje lecithin blir konsistensen enda tykkere, og du gir en hjelpende hånd til kroppens forbrenning, hjerte, kar, lever hjerne- og nervefunksjon.

Ha en strålende uke 🙂

 

følg Pranava på facebook!

Trykk på "lik side" for å følge Pranava på Facebook.