Artikkel

bakte pærer med glaserte valnøtter-1

Denne desserten er så utrolig god i all sin enkelhet! Less is more – hver av de få ingrediensene spiller opp mot hverandre, kler hverandre og får frem hverandres smaker: De møre og varme bakte pærene med et krønsjet fyll av valnøtter glasert i lønnesirup, og et lite dryss kanel på toppen som passer perfekt inn.

Spis dem slik uten noe mer tilbehør, lag mange, de sklir bare ned. Eller server sammen med vaniljesaus, nicecream eller is av kokosmelk.

Så fine til fest, fordi de er raske å tilberede, og så skal de bare stå der i stekeovnen til de serveres tre kvarter senere.

Oppskriften er hentet fra den flotte boka «Medical medium. Life-changing foods. Save yourselves and the ones you love with the hidden healing powers of fruits and vegetables» av Anthony William. Han øser av visdom om hvordan frukt, grønnsaker, urter, kryddere og ville vekster er til for å styrke oss og holde oss friske. Sammen med masse av den forskningsbaserte kunnskapen om alle de helbredende komponentene de består av, kommer han med informasjon om hver enkelt av dem som han sier blir avdekket av forskningen i løpet av de neste tretti årene. Jeg har laget flere av oppskriftene fra boka, og er helt imponert. Jeg pleier nesten alltid å gjøre en kreativ vri på oppskrifter jeg kommer over i kokebøker og på nett, men her er det bare å gi seg over og følge anbefalingene. De er bare utrolig gode.

BAKTE PÆRER MED GLASERTE VALNØTTER – oppskrift
(Til to personer, eller kanskje bare en?)

2 pærer
6 – 8 valnøtter, grovhakket
3 ss lønnesirup
et lite dryss kanel

1. Sett stekeovnen på 180 grader over- og undervarme
2. Skyll og del pærene i to. Skjær ut kjernehuset og lag et hulrom stort nok til å fylle en liten munnfull nøtter.
3. Fin en passe stor ildfast form, smør den eller legg bakepapir i den.
4. Legg pærehalvdelene flatt i formen. Skjær evebtuelt av en skalk på undersiden, slik at de står stødig.
5. Fordel de grovhakkede valnøttene i pærene.
6. Hell lønnesirup over de hakkede nøttene, akkurat nok til at det ikke renner ut, og gi et dryss kanel til hver.
7. Sett på rillen rett under midtrillen i stekeovnen, og sjekk om de er ferdige etter 40-50 minutter. Da er pærene møre og valnøttene gyldne.

Vel bekomme! 🙂

/!\ error getUserMedia.