Artikkel

Blåbærsmoothie med kokosmelk-1

Blåbærsmoothie med kokosmelk er både sunn, genialt enkel, smaker fortreffelig og består av bare to ingredienser.

Som du med fordel alltid kan ha tilgjengelig – fordi de har lang holdbarhet og er så anvendelige: En boks eller flere med (økologisk) kokosmelk og i fryseren blåbær – selvplukkede eller ei. (Mine blir så altfor ofte selvplukkede fra en butikkfrysedisk, men  til høsten, da….?!)

Det gir litt dessertfølelse å drikke den kjølig, frisk og passe søt fra høye glass. Til frokost eller lunsj, etter middag, på varme dager eller når søtbehovet melder seg.

Blåbær er (kortreist) supermat fordi de blant annet er rike på kalium, C-vitamin, E-vitamin,  og andre antioksidanter. C-vitamin øker jernopptaket fra maten, og hindrer ødeleggelse av proteiner og DNA. E-vitamin finnes i alle cellemembraner i kroppen og beskytter cellene mot frie radikaler. Det tas best opp i kroppen om det inntas sammen med mat med fett, og i denne smoothien er det fett fra kokosmelken som bidrar til det. (Frie radikaler er stoffer som kan skade cellemembraner og DNA; oksidativt stress. For mye oksidativt stress kan skade cellers funksjon og bidra til utvikling av sykdom.)
Kilde: Plantebasert ernæring av Bergseng og Hafsten

Om du vil ha en annen god smoothie i stedet, kan jeg anbefale Smoothie av rosa grapefrukt med gulrot og ingefær. Den er frisk og balansert og supersunn og lekker rødoransje i fargen.

BLÅBÆRSMOOTHIE MED KOKOSMELK – oppskrift
(Blir ett litt høyt glass – 3,5 dl)

3 dl frosne blåbær
2 dl kokosmelk

Has i en blender og kjøres til jevn konsistens.

Så er det bare å nyte en god drikk med verdens beste samvittighet 🙂

/!\ error getUserMedia.