Artikkel

Nytt år og nye muligheter  – for eksempel kan morgenstund ha bokhvete i munn 🙂

Jeg har fått sansen for svenske Renée Voltaire, se www.reneevoltaire.se   (Og understreker at dette ikke er noen skjult markedsføring av henne.) Jeg liker konseptet hennes med det økologiske, miljøvennlige, all den spennende maten hun utvikler og selger, den positive tonen hun bruker på både blogg og emballasje. Det er beundringsverdig å bygge opp et slikt konsept, og forhåpentlig holder energien takket være alle spirene, raw fooden og det meningsfylte i det hele.

Hun har nettbutikk, dessuten har produktene hennes begynt å dukke opp i en del butikker her til lands.

Bokhvetecrunchen hennes smaker knasende deilig, og så gir den energi. Bokhveten er spiret over natten, deretter lagt i tørkeovn på lav temperatur. Dermed kommer den i kategorien raw food , med optimalt av næringsstoffer intakt. Den påbegynte spiringsprosessen aktiverer massevis av stoffer som øker næringsinnholdet betraktelig. Det sies at i spirefasen er det opptil 600 prosent mer vitaminer og mineraler å hente fra et frø/korn/bønne. Bokhvete er dessuten svært basedannende, proteinrikt og lettfordøyelig.

Ellers består frokostblandingen av gule linfrø (de kalles gylne på svensk, det høres enda bedre ut). De er rike på mineraler, særlig kalsium, fosfor, magnesium, jern og sink. Den er smaksatt med kanel som er rik på antioksidanter og som regulerer blodsukkeret, rosiner og gojibær. Sistnevnte er svært rike på C-vitamin og betakaroten. Det eneste som ikke er basedannende her er rosinene, og dem er det ikke så mange av. Den kan spises med grapefruktjuice eller mandelmelk for en helt basisk variant, eller med biter av frisk frukt og havremelk, rismelk eller soyamelk om det ikke er så viktig å gjøre retten helt basisk.

God morgenstund i det nye året!

/!\ error getUserMedia.