Artikkel

Bilde chai chocolatte-1

God morgen – kanskje har du like fin sommersol som meg?

Jeg har nettopp fått ny design på bloggen – ris og ros og eventuelle tips til forbedringer mottas med takk 🙂

Jeg startet dagen med denne chai-inspirerte superdrikken med vegetabilsk melk, diverse indiske kryddere, kakao og isbiter. Samme drikk kan lages rykende varm. Den river akkurat passe nedover halsen på grunn av chilien, og er proppfull av antioksidanter. Den er inspirert av en oppskrift av Ross Bridgeford i Live energized, han har kun basiske oppskrifter på menyen.

Med kokosmelk blir den fyldig som en smoothie, og med for eksempel mandelmelk blir den ikke riktig så kremete, selv om den fortsatt blir en del tykkere enn ren melk om du tilsetter en skje mandelsmør og kokosolje. Mandelsmør kan du lage selv, det er bare å ha dem i foodprocessoren og la den gå til fettet skilles ut og mandelmassen har fått samme konsistens som peanøttsmør. Du kan også kjøpe det i helsekost, eller i rimeligere versjon på Iherb. Jeg liker Sprouted almond butter fra Dastony veldig godt, med spirede mandler for ekstra høyt innhold av næringsstoffer og lett fordøyelig. Dropp kokosolje og mandelsmør om det ikke er aktuelt å skaffe de ingrediensene. Det blir både godt og sunt, uansett 🙂

CHAI CHOCOLATTE – oppskrift
(Blir ett stort glass, ca 4,5 dl)

4 dl kokosmelk ( = en boks) eller mandelmelk
1 ss mandelsmør (kan droppes)
2 ss (rått økologisk) kakaopulver
1 ss ingefærrot, skrelt og finhakket
1 ts kardemommepulver
1 ts kanelpulver
1/2 ts chilipulver
1 ss rå, økologisk kokosolje (kan droppes)

Ha alle ingredienser i blender og miks til jevn konsistens.
Hell i glass og ha i isbiter og nyt.
Eller ha chaien i kjele og kok opp til rykende varm.

*Tips:
Chai Chocolatten er ikke søt, og veldig forfriskende. Ta i for eksempel noen dråper stevia eller et par steinfrie dadler før den mikses, om du synes den søte versjonen er best.

Kos deg!

/!\ error getUserMedia.