Artikkel

Bilde_Crunchy_Chocolate_Cookies-2

I want to live in the present moment, unless it’s unpleasant – then I’ll take a cookie 😉

Just do it! Bare seks ingredienser i denne 🙂 Røren er ferdig på et blunk, de er raske å forme til passende størrelse, og de stekes i bare ti minutter. De blir sprø og fine noen minutter etter at de er tatt ut av ovnen.

Du kan lage dem helt uten korn, ved å bruke kikertmel, eller bruk økologisk rårismel, det står forhåpentligvis i glutenfriavdelingen i matbutikken. Slik ser pakken ut, den selges  også i mange helsekostbutikker.

Det blir liten forskjell i smak om du går for kikertmelet, og det er en myte at melet må ligge i fryseren først, slik at de ikke flyter ut under steking.
Oppskriften er sterkt inspirert av den flotte bloggen Hot for Food – sjekk den ut – der er det mye spennende!

Her noe annet spennende i samme gate: Sjokoladebiter av bare fire ingredienser, som ikke trenger å stekes. Fri for det meste de, også, og med gode smaker av kakao, dadler, kokos og rosiner.

CRUNCHY CHOCOLATE COOKIES – oppskrift
(Blir omtrent 16 småkaker)

2,4 dl peanøttsmør eller mandelsmør
1,2 dl lønnesirup
1/2 ts vaniljepulver
1 dl brunrismel eller kikertmel
1/8 ts havsalt
1/2 dl kakaopulver eller 1 dl carobpulver

Strøssel: Litt grovt havsalt eller noen få hakkede nøtter

1. Sett stekeovnen på 180 grader, over- og undervarme.
2. Kle et stekebrett med bakepapir, eller smør det med kokosolje.
3. Ha alle ingrediensene i en bakebolle og bland dem til en deig.
4. Bruk spiseskje til å hente opp like deler deig fra bollen, og form dem til kuler som trykkes flate og legges på stekebrettet.
5. Dryss over valgt strøssel.
6. Stek midt i ovnen i omtrent ti minutter.

Du kan eventuelt klemme dem litt flate med baksiden av en gaffel med en gang de er tatt ut og fortsatt er myke og samarbeidsvillige.

Så er det bare å unne seg sunn og god sjokoladeterapi 😉

Bilde_Crunchy_Chocolate_Cookies-1

 

/!\ error getUserMedia.