Artikkel

DSC_0017

Her er noen nydelige energikuler som egner seg ypperlig når du er i farta og trenger noe som metter og nærer!

Energikuler og -energibarer finnes jo i et drøss av versjoner i helsekostbutikker og på nettet. Innpakket ser de ut som små, søte sjokolader, men spises ofte med mye bedre samvittighet. Omtrent 40 – 50 gram pleier de å veie, og lager du ni kuler av disse, som er litt enklere å forme enn de avlange og flate sjokoladeetterlignerne, blir det omtrent 50 gram på hver.

Rullet i kanel med et lite dryss av salt gjør dem til ekstra gode smaksbomber 🙂
Ingrediensene finner du overalt, nå har til og med den rå, økologiske kokosoljen dukket opp i vanlige matbutikker. Hvis ikke, finner du den på en helsekostbutikk nær deg.

Her er det helse kombinert med nytelse i hver bit: Kanel virker antiseptisk og kan blant annet hindre forkjølelse. Mandler er proteinrike og med gode fettsyrer. Linfrø byr på omega-3 i høye doser, gresskarkjerner er veldig proteinrike og skal virke avgiftende og immunstimulerende.

Om det er lenge siden du har spist «vanlig» godteri med sukker, smaker disse godbitene søtt som bare det. Hvis ikke, kan det være greit å minske litt på mengden gresskarkjerner og linfrø i oppskriften, eller ta i mer dadler. Da blir de raskt søtere, siden den supersøte daddelsmaken blir mer fremtredende.

ENERGIKULER MED MANDLER, LINFRØ OG GRESSKARKJERNER – oppskrift
(Blir 9 stk à 50 gram)

*150 gram dadler (18 medium store)
*1 dl knuste linfrø
*4 ss mandler
*4 ss gresskarkjerner
*Varmt vann

*3 ss bløtevann
*2 ss kokosolje
*¼ ts malt nellik ( ½ gram)

*1- 2 ss kanel og en liten klype himalaysalt eller uraffinert havsalt til å rulle kulene i

1. Ha dadler, knuste linfrø, mandler og gresskarkjerner i en bolle.
2. Press lett sammen, hell over kokt vann til det akkurat dekker.
3. La stå en time.
4. Hell fra bløtevannet, og spar det i en kopp eller lignende.
5. Ha i kokosoljen, nellik og tre spiseskjeer med bløtevann.
6. Bland sammen i kjøkkenmaskin.
7. Sett kjøleskapskaldt en times tid, da er de lettere å trille ut.
8. Legg et matpapir på et lite brett, og strø over et jevnt lag kanel og et lite dryss med salt.
9. Ta en god spiseskje av massen og form en kule.
10. Trill kulen i kanel- og saltblandingen til den er godt dekket.
Fortsett slik, og sett de ferdige kulene med litt avstand på en flat tallerken eller et brett i fryseren.

Etter en times tid kan de for eksempel pakkes inn enkeltvis i matpapir eller folie. Eller du kan samle dem i en boks. Oppbevar dem gjerne frosne, da holder de seg lenge, og tiner ganske raskt i romtemperatur.

Her er et annet innlegg om lakriskuler som kanskje også er interessant, sunne og søte og uten sjokoladesmak, de også 🙂

PS: Følg gjerne Pranava på Instagram for mer inspirasjon! Tusen takk for likerklikk og delinger!

 

 

 

 

 

/!\ error getUserMedia.