Artikkel

I India kalles de chela, fortalte min indiske venninne meg.  De er glutenfrie og består rett og slett bare av linser og vann!
De er proteinrike, milde på smak, faste og rullbare i konsistensen, og de passer til alt mulig!

Det er umulig å mislykkes, for det er bare å mikse til en glatt røre, og steke på begge sider i pannen.
Legger du linsene i vann i en blender, og kjører dem direkte til røre, blir oppvasken ikke stort mer enn to ingredienser, den heller.

Lager du slike små lapper som over her, er de perfekt tilbehør til supper og gryter. De kan være lekre som forrett eller smårett med guakamole eller hummus pluss noen friske fargeklatter på toppen, som paprika, tomat og friske urter.
De kan stekes i pannekakestørrelse og fylles med blåbærsyltetøy eller brukes som tortillas og lomper.
Fine å ha i nistepakka og er mettende sammen med en frisk salat, istedet for brød.

LINSEPANNEKAKER – oppskrift
(Blir cirka 10 – 12 stykker om hver er ti centimeter i diameter)

2 deciliter gule eller røde tørre linser
3 deciliter pluss 2 spiseskjeer vann

(Alternativt kan man for eksempel ha i én eller flere av disse, men det er ikke nødvendig: Salt, spisskummen, ingefærpulver, chilipulver, revet hvitløk eller løk. Eller for dessertvariant: lønnesirup, kokossukker)

1. Ha linsene i en sil og skyll grundig under kaldt rennende vann.
2. Ha linsene og alt vannet i en blender eller bolle og la stå i to-tre timer.
3. Kjør linsene og vannet i blenderen til en glatt røre.
4. Stek på begge sider på middels pluss varm panne. (Det trengs ikke fett til stekingen om du bruker nonstick.)
5. Rør av og til i røra under stekingen, ellers vil den være tynnest nederst.
6. Ikke løft og snu før de er ordentlig stekt på undersiden, da løsner de lettere fra pannen.

 

 

/!\ error getUserMedia.