Artikkel

fransk potetsuppe 013_B

Denne franske potetsuppen er kjempegod og enkel å lage. Moren min pleide å sende meg oppskrifter mens jeg var student. Oppskrifter på rimelig og sunn mat til datteren som sikkert voldet henne noen bekymringer. Hun var flink til å finne spennende og gode retter, og ofte brukte jeg tipsene hennes. Suppen er jo superenkel og hverdagslig, men når man en gang er blitt døpt Fransk Potetsuppe, så det ikke like hverdagslig lenger 😉

Jeg var student i Oslo og leide farmors hus på Strømmen. Brevet som kom med denne oppskriften passet midt i blinken. Jeg lagde fransk potetsuppe og inviterte venner, og jeg lagde store porsjoner som jeg hadde stående og kunne varme opp til både lunsj og middag over flere dager. Den var rask å lage, god og mettende, og tilbehøret kunne varieres i det uendelige på grunn av den milde smaken. Når jeg tenker tilbake, er lukten av denne suppen iblandet farmorhusets kokekaffelukt som hadde satt seg i veggene etter alle årene hun og familien levde der, blant de gode minnene fra den tiden.

FRANSK POTETSUPPE – oppskrift
(Blir omtrent 4 porsjoner)

*2 ss raps- eller rå kokosolje
*2 purrer, medium store
*4 poteter, medium store (du kan også bruke søtpotet)
*1 gul løk, medium stor
*3 hvitløkfedd, hakket
*1 ss grønnsaksbuljongpulver eller en toppet ts urtesalt (smak til)
*Vann til det dekker
*1 ts havsalt (smak til)

  1. 1. Rens og del purre, potet og løk i litt store biter.
    2. Ha oljen i en gryte og surr potet, purre og løk på medium varme noen minutter, til løken er blitt myk.
    3. Ha i hakket hvitløk, grønnsaksbuljongpulver eller urtesalt.
    4. Hell over vann til det akkurat dekker.
    5. La koke til mørt.
    6. Mos med stavmikser.
    7. Smak til med salt.

*Tips til tilbehør,
velg ett eller flere av disse:
– Hjemmelagde frøknekkebrød med pesto
– Rødløk i små biter
– Friske urter, f.eks kruspersille
– Selskapserter såvidt varmet i en panne – omtrent 1 ss per person
– Kikerter stekt i panne med krydder du liker
– Biter av soltørket tomat
– Agurk i terninger
– Finsnittet purre

God middag! 🙂

PS: Tusen takk for likerklikk og delinger! Selv om antallet ikke oppdateres automatisk, vises det når siden lastes på nytt 🙂

følg Pranava på facebook!

Trykk på "lik side" for å følge Pranava på Facebook.