Artikkel

Disse energikulene, også kalt bliss balls og raw-kuler, ble til mens jeg lagde bunnen til en raw-kake med blåbærfyll. Jeg holdt på å stoppe da jeg var ferdig med bunnen, for den smakte så godt at jeg tvilte på at den ble bedre med masse blåbær på. (Riktignok ble blåbærene blandet med mango og dadler, så kaken ble slett ikke verst da den var ferdig, men det er en annen historie.)

Jeg tok i litt kokossukker da jeg mikset sammen røren, og det gjorde hele forskjellen. Hadde smakt det i noen raw-kuler jeg kjøpte på helsekosten, og det søte karamellaktige hintet som sukkeret bragte med seg, oppå de andre søte og litt syrlige smakene fra rosiner, aprikoser og dadler….. det ble bare fantastisk!

Det er en del oppskrifter her på bloggen med diverse energibarer og kuler, (se nederst i innlegget,) og alle har mer eller mindre mengde nøtter og frø i tillegg til den tørkede frukten. Disse er kun basert på frukt, og de smaker som rent godteri.

De holder seg kjempelenge –  pakk hver av dem inn i plastfolie eller matpapir og legg dem i en boks. Hent frem de du trenger når du vil ha noe godt. Ta med i vesken eller på tur eller spis dem til jul.

De er raske å lage, bare å blande de få ingediensene i en food processor og trille kuler av dem. Om du ikke er glad i ingefær, er det bare å droppe den, da får du en helt annen smak, kun det rene søte og svakt syrlige fra fruktene i en fin kombinasjon.

FRUKTBOLLER MED INGEFÆR – oppskrift
(Blir omtrent 15 stk, avhengig av størrelsen)

2,5 dl rosiner
2,5 dl tørkede hele aprikoser
2,5 dl stenfrie hele dadler
1 spiseskje skrelt og finhakket ingefær (kan utelates)
0,3 dl kokossukker

1. Ha alle ingrediensene i en food processor og kjør til massen samler seg til en deig.
2. Bruk en spiseskje til å løfte opp en passe liten håndfull mengde deig og trill kuler.
3. Fukt eventuelt hendene med litt vann om deigen klistrer seg til hendene.
4. Settes litt fra hverandre på en tallerken, gjerne kledt med bakepapir, og kjøles ned for senere å eventuelt pakkes enkeltvis i plastfolie eller matpapir.

Her er noen andre varianter raw-kuler/blissbals/energikuler/energibarer:

Myke peppernøtter, finfine til jul, finner du her.

Hjemmelaget marsipan finner du her.

Lakrisbarer med dadler, cashews og chili finner du her.

Lakriskuler finner du her.

Energikuler med mandler, linfrø og gresskarkjerner finner du her.

Godbiter av dadler og kakao (basert på dadler, rosiner og litt kokosmasse) finner du her.

RawBite-kuler med dadler, lime og mandler, finner du her.

 

/!\ error getUserMedia.