Artikkel
Smakfull lunsj, rask å lage, metter godt, full av sunne godsaker….
Fyllet kan varieres etter hva du liker og som finnes i skap og skuffer. Salt og sitron eller lime er basisen, så er det bare å fylle på med noen få spiseskjeer for hver avokado. For eksempel syrlig (kapers? ), sprøtt (stangselleri? ), søtt (paprika, rødløk?), umami (soltørket tomat?), litt tyggemotstand (ristede pinjekjerner?)
Finfin på kalde norske sommerdager, da holder kokoskremen seg så fint, så 😉
(Ellers har jo den en tendens til å bli ganske rennende jo varmere det er i lufta.)
Jeg bruker ikke tiden på mer prat, jeg, men hopper i det. Tror de fleste som leser denne siden bare vet at avokado er rene medisinen, full av sunne fettsyrer og så videre. Og så er alle ingredienser basedannende. Vel bekomme 🙂
FYLT AVOKADO – oppskrift
(1 porsjon)
1 passe moden avokado, delt i to, steinen fjernet
1 ts sitronsaft
Litt Himalaya-salt eller havsalt
Litt pepper
1 ss finhakket rødløk
1 ss finhakket stangselleri
2 ts kapers
2 toppede ss kjøleskapskald kokoskrem
Kanskje noen ristede pinjekjerner og basilikumblader til pynt?
Hell litt sitron eller limesaft i avokadodelene og pensle begge flatene, så blir de ikke brune.
Kvern over litt salt og pepper på de to halvdelene.
Legg halvparten av den finhakkede rødløken,
stangsellerien og kapersen oppi hulrommet
der steinen var
pluss utover kantene.
Rør kokoskremen til den blir som krem. (Hvis du bruker økologisk kokosmelk,
har den skilt seg i kjøleskapet. Du kan helle fra vannet på bunnen,
og det er skikkelig kremet konsistens på resten. «Vanlig» kokosmelk er tilsatt noe fortykningsmiddel som gjør at alt innholdet er like kremet som kjøleskapskald)
Legg en klatt kokoskrem i hver av de to avokadodelene,
og strø over retsen av fyllet.
Ferdig til å nytes!
Server eventuelt sammen med salat og godt modne, økologiske cherrytomater.
Ha en finfin uke 🙂
Og forresten: Tusen takk til alle dere som tar bryet med å klikke «liker» og legge igjen kommentarer – det er en skikkelig gledessprederopplevelse 🙂