Artikkel

Go Green sjokoladekake-6
Smak og konsistens:
Søt, fyldig, rund og litt konfektkaketung.
Glasuren mektig, søt og dekadent, på grensen til litt i meste laget, men bare på grensen til. Det går helt fint 😉

Go Green sjokoladekake-1
Ingrediensene:
Da jeg fortalte halvsøsteren min om innholdet litt i smug, uten at barna på åtte og ni hørte det, oppfordret hun straks barna til å spise mer. Åtteåringen skottet opp med et mistenksomt blikk: «Mamma, dette er første gang du ber oss spise så MYE sjokoladekake vi orker!?»
Det ble til at åtteåringen elsket glasuren, og niåringen likte kakebunnen best, så de delte etterhvert kakestykkene mellom seg, på langs.

Go Green sjokoladekake-2

Det har versert diverse oppskrifter på rødbeter i sjokoladekaker en stund. De gir sødme og saftighet – litt på samme måte som gulrøtter.
Litt lenger har det versert oppskrifter på kaker med søtpotet. Når denne rotfrukten blir ovnsbakt, gir den en kremet og fyldig og søtlig konsistens i bakverk.
Enda lenger har man i Østen brukt de milde og gode svarte bønnene i bakst.

Go Green sjokoladekake-4
Det finnes massevis av dessertvarianter med avokado og banan mikset sammen med kakao. Veien er ikke så lang fra en søt og mektig mousse som dessert, til å bruke den som glasur på kake.
Og dermed, simsalabim, har vi fire grønnsaker og én frukt. I samme kake 🙂

Go Green sjokoladekake7-1

Bare prøv, jeg lover deg at den blir både spist og likt! Og du trenger jo ikke å presse på med ingredienslisten sånn med det samme den serveres. Men kanskje etter noen munnfuller, eller kakestykke nummer to 😉

Den kan fryses, selv om den er best om du ikke gjør det. Den blir liksom enda saftigere etter at den er tint, og den er allerede saftig nok som den er, synes jeg. Men det er avhengig av smak og behag. Du kan skrape av det øverste laget med glasur, dersom det skulle mørkne etter en dag eller så.

Go Green sjokoladekake-3

Og om du fortsatt er i tvil om du våger deg på denne, kan du jo lage denne raw-food-«ostekaken» med mango og lime i stedet. Den inneholder heller ikke hverken melk, egg, sukker eller gluten –  bare masse naturlige råvarer i den også.

GO GREEN SJOKOLADEKAKE – oppskrift

300 gram bakt og skrelt søtpotet (= ca 500 gram rå )
340 gram svarte bønner (=2 bokser ferdig kokte og avrente)
150 gram grov eller finrevet rødbete
2 dl kokosmel
2 flate ts vaniljepulver
3 flate ts bakepulver (kan utelates, da blir den lavere)
1,5 flat ss Fiberhusk
4 flate ss kakao- eller carobpulver (eller mer, smak til)
Ca 5 flate ss lønnesirup eller yaconsirup (eller mer, smak til)
(Eventuelt i tillegg: 10 dråper flytende stevia med toffeesmak)
1,5 dl plantemelk (f.eks mandelmelk, kokosmelk)
1 dl rapsolje

Glasur:
2 små avokadoer eller 1 stor
3 små eller 2 store bananer
4 toppede ss kakao- eller carobpulver
4 ss lønnesirup eller yaconsirup (eller mer, smak til)
Start med søtpoteten(e):
Ovnsbakes på 220 grader til mør – det tar rundt en time eller litt mer. Grav ut innholdet med en skje.

Ha alle ingrediensene til kakebunnen i en food processor og kjør til en jevn og glatt deig.
Sjekk at den er passe søt – kanskje vil du ha mer yacon-/lønnesirup/stevia enn hva jeg har foreslått her.

Kle en springform med bakepapir og ha i deigen.
Stek på 180 grader i 50 – 60 minutter.
Sjekk midt i kaken med en kakepinne at det ikke henger igjen deig, før du tar den ut.
La den kjølne i formen.

Lag glasuren med å stavmikse alle ingrediensene.
Sjekk at den er passe søt, og om du vil ha i mer kakao-/carobpulver.

Sett den avkjølte kaken på et kakefat, dekk den med glasuren, og dermed er du i mål 🙂

Go Green sjokoladekake-5

 

(Redigert 27.04.2015)

/!\ error getUserMedia.