Artikkel

Godbiter av banan og quinoa-2

Man tager et par bananer, moser dem og blander inn quinoa eller havregryn, legger dem på plate og steker i ovnen – så har man myke og litt søte og særdeles sunne godbiter 🙂

Fine som energikuler, etter trening, til utålmodige middagssultne barn eller når du vil ha noe godt i en fei.

De er veldig gode rett fra plata. Jeg brukte quinoa, og konsistensen er kanskje litt mer «spongy» da, enn med havregryn. Til gjengjeld er quinoa hakket sunnere med fullverdig protein.

Jeg så dem først på Instagram,  ble sterkt inspirert av My little kitchen – her er hennes originaloppskrift.

Tilsett hva du vil av kakekrydder, nøtter, sjokoladebiter, tørket frukt eller bær – jeg tok en håndfull rosiner og litt kanel.


GODBITER AV BANAN OG QUINOA – oppskrift

(Blir ett stekebrett)

3 medium økobananer (eller to store)
2,5 dl quinoaflak eller havregryn
1 flat ts kanel
3 ss rosiner

  1. Sett stekeovnen på 200 grader
  2. Mos bananene med en gaffel i en bolle
  3. Rør inn flak av quinoa eller havregryn, kanel og rosiner
  4. Bruk to teskjeer og legg små kuler på en bakepapirkledd stekeplate
  5. Stek midt i ovnen til lysebrune – 15 til 20 minutter
/!\ error getUserMedia.