Artikkel

Gresskarsuppe uten melk

 

Det kom et vakkert japansk gresskar, en hokkaido, i ukens grønnsaksabonnementspose. Jeg lagde gresskarsuppe basert på en oppskrift fra Charlotte Holberg Sveinsen. Jeg ganget den med tre, gjorde noen bittesmå justeringer tok den med til en slektsamling i helgen. Der fikk den skryt 🙂  Den er spennende i fargen, litt søtlig i smaken, ganske mektig og veldig mild og barnevennlig.

Kokebokforfatteren er ildsjelen bak Skafferiet på Helgøya i Mjøsa. Hun har laget en nydelig landlivsbutikk og café med den lekreste hjemmelagde maten, noe er økologisk og mange av råvarene er fra nærområdet. Charlotte er opprinnelig skuespiller, men da hun fant kjærligheten på landet, har de kreative talentene hennes blitt kanalisert til å lage kokebøker, dikte mat og skape en sjarmerende atmosfære i den omgjorte tjenesteboligen.

GRESSKARSUPPE – oppskrift
(4 porsjoner)

1 ss kokosolje
450 gram gresskarkjøtt
2 gule løk
5 dl god grønnsakskraft
4 dl kokosmelk
en skvis sitronsaft
salt og pepper etter smak

Vask og del gresskaret og skrap ut frøene med en skje.
Del gresskarkjøttet i terninger. (På hokkaido trenger man ikke fjerne skallet.)
Skjær opp løk og fres den i en gryte med litt olje sammen med gresskarterningene.
Når grønnsakene er møre, kan noe av væsken helles i.
(Væsken bør dekke grønnsakene med noen cm,  da blir det enkelt å mose med en stavmikser.)
Kjør massen til purékonsistens med mikseren.
Tilsett resten av kraften og kokosmelken.
La putre noen minutter og smak til med salt, pepper og saft fra sitron.

Charlottes tips er å servere noe salt sammen med den litt søtlige suppen, som salt brød. Da smaker det enda bedre. Jeg hadde saltristede gresskarkjerner og solsikkefrø, det passet fint til.

Ha det fint og lykke til om du prøver deg på denne enkle og velsmakende suppen!

 

 

 

/!\ error getUserMedia.