Artikkel
Av 7,5 dl tettpakkede grønnkålblader pluss diverse smaksettere blir det en liten dæsj ferdig pesto tilbake. Dette er dermed en finfin måte å få i seg massevis av den supersunne bladgrønnsaken på. Det er ikke så lett å gjenkjenne kålsmaken her, siden den er omsluttet av kremete cashewnøtter, søt appelsinsaft, syrlig sitron, frisk mynte, skarp hvitløk, salt og pepper. Men den er der jo og bidrar til balanse i sakene.
Grønnkålpesto passer til masse, og gjør det meste både lekrere og mer spennende. Enten vi bruker den på pizza, på burger, som dipp, pålegg, tilbehør til salat, pasta eller til all slags poteter: Bakte, kokte, kalde, stekte, moste.
Den er også godt følge til Shepherd`s pie, enten du lager en frisk og vårlig versjon med mynte, sitron og gressløk eller en variant med aromasopp, soltørket tomat og urter.
Her er oppskriften på en annen oljefri pesto om du vil prøve med ramsløk i stedet.
Om du heller vil ha klassisk pesto av basilikum, har jeg en vegansk oppskrift her.
GRØNNKÅLPESTO – oppskrift
(Blir 2 dl)
1 dl cashewnøtter, enten bløtlagt i fire timer eller kokt i 10-15 min
7,5 dl grønnkålblader, pakket, uten stilken
1 hvitløksfedd
1/2 potte peppermynte, uten grove stilker
1 dl appelsinjuice (= ca en halv appelsin)
0,2 dl sitronjuice ( = ca en halv sitron)
1/2 ts havsalt
1/3 ts pepper
Ha alle ingredienser i en foodprocessor og kjør til så jevn konsistens som du ønsker.
Has i glass med lokk og holder fem dager i kjøleskap, men er sikkert borte lenge før 🙂