Artikkel
Denne salaten blir bare bedre neste dag, så lag gjerne dobbel porsjon!
Jeg har bestemt meg for å spise mer sjøgrønnsaker. Hittil har det stort sett stoppet ved noriark i forbindelse med sushi. Men det finnes jo så mye godt der ute! Førstemann ut var denne tangtypen, wakame, som regnes blant de aller mildeste. Den viste seg å være kjempegod, og passer veldig godt sammen med en sursøtsterk salatdressing og grønnkål.
GRØNNKÅLSALAT MED GRANATEPLE OG TANG – oppskrift
(Blir en medium stor salatbolle)
3 grønnkålstilker, medium store
1 håndfull spinatblader, hakket
1/2 agurk, i terninger
1,5 dl purre, hakket
1 ss tørket wakame
1/2 granateple
Dressing:
2 ss mandelsmør eller tahini eller hampfrø
2 dadler, stenfrie
1 hvitløksfedd
1 ts revet ingefær
1/2 sitron – saften
Ca 1/2 dl vann
Eventuelt et dryss havsalt
1. Miks alle ingrediensene til dressingen i en blender eller med stavmikser.
Reguler tykkelsen med mer eller mindre vann, og smak til om den er passe syrlig og søt.
2. Knus i litt mindre biter og skyll wakamen under rennende vann i en sil og bløtlegg den i lunkent vann i 10-15 minutter. Den utvider seg masse, derfor er det greit å dele den opp før bløtlegging.
3. Skjær vekk stilken på grønnkålbladene, skyll dem og riv i bitestore biter. Ha dem i en bolle sammen med dressingen.
4. Bruk begge hender og gni dressingen godt inn i grønnkålbladene. Fibrene vil knuses, kålen faller litt sammen og blir noe mørkere i fargen, og viktigst: Smaken og teksturen blir mye bedre.
5. Bland inn de øvrige ingrediensene i salaten og dryss over granateplekjernene til slutt.
Tips:
* Mandelsmør fås kjøpt i helsekostbutikker, muligens på noen velassorterte matvarebutikker og på nett. Du kan lage det selv ved å kjøre mandler i food processor i pluss/minus ti minutter. På et tidspunkt endres massen fra finmalt til kremet, og vips har du eget mandelsmør.
* Wakame er en bittelitt søtlig tangtype som regnes blant de aller mildeste i smak. Teksturen er myk og behagelig. Selges i helsekost og på nett, for eksempel her på Amazon. Den har en rekke helsefordeler, her på Wikipedia kan du lese mer om den.
Ha et godt måltid! 🙂