Artikkel

Bilde_grønnsaker_i_sur_søt_saus-1

Deilig, fargerik middag til få eller mange, alt avhengig av tilbehør. Grønnsakene er fortsatt sprø og med god tyggemotstand etter en kjapp tur i pannen, og sausen der søte og syrlige smaker er balansert opp mot hverandre, er nydelig.

Godt og proteinrikt tilbehør er for eksempel kokt quinoa, gjerne blandet med ris og kokosmelk, som her. Eller prøv denne  gode pastaen laget på bare proteinrike svarte bønner, jeg har foreløpig bare funnet den på helsekostbutikk. Eller strø over en raus mengde hampfrø.

Om du ikke har alle grønnsakene, kan du bytte ut med mye annet! Så lenge vekten stemmer med det du bytter ut, vil det bli akkurat passe mye saus til denne oppskriften. For eksempel kan du erstatte noe eller alt med fennikel, sukkererter, minimais, bønnespirer, sellerirot, alle typer løk, kastanjer, kinakål, søtpotet, kålrot, blomkål, asparges, selleri, sopp eller hvitkål. Lag bitene omtrent like store, så blir de ferdige samtidig. Hvis noe tar mye lenger tid enn resten, kan du lage mindre biter av dem. Her har jeg skåret gulrot i tynne skiver, siden den trenger litt mer tid enn resten.

GRØNNSAKER I SURSØT SAUS MED TAMARIRISTEDE MANDLER – oppskrift
(For fire til åtte personer, avhengig av tilbehør)

1 – 2 ss olje, for eksempel raps eller kokos
350 g brokkoli (= en liten)
200 g snackspaprika eller rød paprika (2-3 stk)
300 g gulrot (3-4 medium store)
200 g squash (medium stor)
300 g purre (2-3 små)
salt og svart pepper etter smak

SUR-SØT SAUS – oppskrift
(Blir ca fem dl)

2,5 dl ananasjuice
5 myke dadler uten stein
1 ts ingefærpulver
2 ts potetmel
2 ss soyasaus eller tamarisaus eller Coconuts Aminos
2 ss tomatpuré
1 ss lønnesirup eller yaconsirup
2 ts grønnsaksbuljongpulver
1,5 dl vann
2 ss saft av sitron

TILBEHØR
En håndfull tamariristede mandler og eller cashewnøtter.

1. Ha alle ingrediensene til sausen i en liten kjele og kok opp på svak varme under omrøring. Stavmiks til jevn saus og hold den varm.
2. Lag de tamariristede mandlene og la dem kjølne og bli sprø mens du lager grønnsakswoken.
2. Vask, skrell og del grønnsakene i passelige bitestore stykker. Gulrøttene i tynne skiver.
3. Varm olje i en stor panne med høye kanter. Stek grønnsakene raskt på medium til høy varme mens du rører hele tiden. Enten kan de legges i batcher i pannen, hver gruppe for seg til al dente, eller alt på en gang om du ikke har tålmodighet til å gjøre det på den måten. Ta på salt og pepper etter smak.
4. Hell sausen  over grønnsakene og server med de ristede mandlene eller cashewnøttene og for eksempel kokt quinoa eller bønnepasta.

Tips: Fyll restene i vårruller eller sommerruller, der passer de perfekt, eller ha dem i en god grateng.

God middag! 🙂

følg Pranava på facebook!

Trykk på "lik side" for å følge Pranava på Facebook.