Artikkel

Kunne det friste med en safrankrydret suppe av søte, gule paprika og smaksatt med sitron?

Fargene på maten er halve måltidet, og det er i alle fall ikke noe å si på denne livsbejaende guloransje fargeklatten som smaker sol og sommer og pur glede. De tynne safrantrådene som has i til slutt, skaper nesten et kunstverk i skålen. Og paprikasuppen er absolutt verdig å bli servert til fest eller på en hverdag som trenger et lite løft, for deg selv eller noen rundt deg 🙂

Paprikasuppe er rask å lage: Når løk og paprika er renset og delt i biter, skal den stort sett bare kokes, stavmikses og smaksettes.

Det finnes et hav av ulike gode, varmende supper, de kan has med på thermos som niste, de kan spises til kvelds og til lunsj og til frokost (slik det gjøres i mange andre kulturer), de kan være forrett til en bedre middag, eller serveres med mettende tilbehør og være mer enn god nok middag. Her er rød bønnepostei med persille som du eventuelt kan ha med knekkebrød eller rundstykker sammen med denne paprikasuppen.

GYLLEN PAPRIKASUPPE MED SAFRAN OG SITRON – oppskrift
(4 porsjoner)

*2 ss rå, økologisk kokosolje
*3 – 4 sjalottløk, finhakket
*500 g gul paprika, uten frø og hinner, i biter
*1 klype safran
*1-2 ts kokosblomstsukker eller brunt sukker
*8 dl grønnsaksbuljong (Naturata gjærfri og økologisk grønnsaksbuljong er super)
*Et fedd knust hvitløk
*½ ts malt ingefær
*2 laurbærblad
*¼ ts malt nellik
*50 g rå, økologisk kokosolje
Smak til med: salt og pepper og saft av omtrent en halv sitron

Til pynt:
*Rød paprika, i tynne skiver
*Grønn squash, tynne strimler av skallet, eller hakkede, friske urter
*Safran – et lite dryss

  1. 1. Varm oljen i en kjele, fres løken myk i omtrent ett minutt.
    2. Tilsett paprika, safran og sukker – stek i ett minutt under omrøring.
    3. Tilsett buljong, hvitløk, ingefær, laurbærblad og nellik og la det småkoke under lokk på middels varme til grønnsakene er myke,  i 15 til 20 minutter
    4. Ta ut laurbærbladene og kjør suppen jevn med stavmikser.
    5. Rør inn kokosfettet/-oljen og smak til med salt, pepper og sitronsaft.

Server med strimler eller små biter av rød paprika og friske grønne urter eller squashstrimler. Paprika og squash kan eventuelt freses raskt i litt olje, så blir de myke. Og så et lite dryss av verdens dyreste krydder til slutt, da kan det nesten ikke bli bedre 😉

 

 

følg Pranava på facebook!

Trykk på "lik side" for å følge Pranava på Facebook.