Artikkel

Bilde_bakt potet med hampfrøpesto-1
Yummm…for en enkel og god måte å få i seg et sunt og mettende og proteinrikt måltid!

La søtpotet eller potet eller begge deler bake seg selv i ovnen mens du gjør hva som helst annet.
Så lager du kjapt en enkel hampfrøpesto ved å røre de få tingene sammen i en kopp.
Ha hampfrøpestoen over de bakte potetene, dryss over litt persille og noen biter av soltørket tomat.
Server med en frisk salat, og dermed er hele den smakfulle middagen eller lunsjen eller tilbehøret på en buffet laget på et blunk.

Hampfrø er ideelt å bruke dersom du er opptatt av å få i deg nok protein, og vil ha variasjon fra bønner, linser, erter, quinoa, nøtter og frø. De er så milde på smak, passer inn overalt, og det å lage en pesto av dem som middagstilbehør har jeg tenkt på altfor lenge.
Nå er det gjort, og det blir ikke siste gang. Av denne porsjonen blir det omtrent 14 gram fullverdig protein. Frøene selges i noen dagligvarebutikker, på nett og i helsekostbutikker.

Her er en annen spennende rett i samme gate: Ovnsbakt søtpotet med safrannøttedipp, ikke så dumt det heller 😉

HAMPFRØPESTO I BAKT POTET – oppskrift
(En porsjon)

1 stor eller flere små søtpoteter/poteter, skrubbet

1 ss moden avokado eller plantemargarin
4 ss hampfrø
1/3 ts havsalt
Et dryss svart, malt pepper
1/2 ts saft av sitron
1 lite hvitløksfedd, presset
1 håndfull frisk persille
1 ts hakket soltørket tomat

Sett stekeovnen på 250 grader
Legg poteten(e) i en ildfast form
Skjær en renne i søtpoteten og et kryss i poteten
Bak på midterste rille til møre – det tar pluss/minus en time, avhengig av størrelse
Når potetene er nesten ferdige, rører du sammen en pesto av hampfrø, salt, pepper, sitron  og hvitløk.
Legg røren i poteten(e) og dryss over hakket persille og soltørket tomat.
Spises gjerne med en god salat.

Kos deg 🙂

følg Pranava på facebook!

Trykk på "lik side" for å følge Pranava på Facebook.