Artikkel
Her får du den gode smaken av kremet og fyldig hummus, uten å bruke kikerter eller andre belgfrukter, som kan være tungt fordøyelig for mange.
Squash er helt ideell å bruke til så mye forskjellig, enten du vil ha en kremet suppe eller saftig bakverk.
Mikset sammen med de vanlige hummusingrediensene mangler ingenting her – hverken i smak eller konsistens. Helt genialt!
Den er fri for olje og rask å lage. Her trengs ingen koking, bare å mikse alt sammen i en blender.
Bruk den slik du ville gjort med annen hummus – som dipp til grønnsakstaver, tilbehør til middag, i en wrap eller i salatblader sammen med annet godt. God til lunsj, middag eller som snacks!
HUMMUS AV SQUASH – oppskrift
(Oppskriften er oversatt fra den innholdsrike bloggen til Anthony William)
Blir en halv liter.
1/2 liter skrelt squash i terninger (= 1 medium skrelt squash)
1 hvitløksfedd, knust
1 ts spisskummen, malt
2 ss sitronjuice
1,2 dl tahini
Om ønskelig: Litt havsalt, litt chiliflak. En stilk fersk dill eller noen blader basilikum eller koriander.
Ha squash, hvitløk, spisskummen, sitronjuice og tahini i en høyhastighetsblender og miks til veldig kremet konsistens. Ta eventuelt i litt vann om knivene ikke tar tak, men jo mindre vann, jo mer fyldig blir sluttresultatet.
Smak til med salt, chili og eller urter om du vil.