Artikkel

Hummus er umulig å bli lei av, og passer nesten overalt: Som dipp, pålegg, i pitabrød og som middagstilbehør.

Her er min tredje versjon i denne blogghistorikken, den har lite olje og er krydret med spisskummen. (Her er den forrige versjonen servert med en annen dipp oppå, av soltørket tomat og bakt paprika.)

Jeg serverte den nylig sammen med en fyldig salat, og fikk skryt nok til at både hummus og salaten må presenteres her. Kommer snart tilbake til salaten.

Har du alle ingrediensene klar, er det bare å helle de kokte kikertene ut av boksen, skylle dem og stavmikse alt til jevn røre. Det hele tar antakelig omtrent fem minutter. Og jeg lover at det er verdt det, tror nesten alle liker hummus.

HUMMUS MED SPISSKUMMEN OG LITE OLJE – oppskrift

* Ca 450 gram kokte kikerter ( = to bokser GoEco ferdigkokte kikerter fra Kiwi)
* 2 ss saft av sitron
* 1/2 ss Dijon sennep
* 1 hvitløksfedd, skrelt
* En klype salt
* 2 ss tahini (kan droppes)
* 2 ts malt spisskummen
* 1 ss olivenolje
* 2 ss vann

Noen hele kikerter, paprikapulver og bittelitt olje has på den ferdige hummusen til slutt.

1. Ha de kokte kikertene i en sil og skyll under kaldtvannskranen.
2. Hold av en liten håndfull til garnering.
3. Ha alle ingrediensene i en bolle og stavmiks til glatt røre, eller bruk food processor.
4. Smak til – trengs det mer salt eller sitronsaft? Eventuelt litt mer vann for mindre fast konsistens?
5. Ha den over i en serveringsbolle og legg på de hele kikertene, noen dråper olivenolje og et paprikadryss.

Tips:
– Tahini er pasta av sesamfrø, selges i dagligvare som Kiwi, i helsekost og på etniske butikker. Jeg liker den lyse og veldig kremete typen best.
– Det er viktig at kikertene er skikkelig gjennomkokt for best resultat. Jeg synes GoEco sine er fine.
– Ha gjerne i friske urter til slutt – hakket koriander eller persille, for eksempel.
– Smaker veldig godt om du serverer den med  falafel, noen godt modne økologiske tomater og agurk, kokt ris eller i en wrap.
– På brødskive blir den ekstra god med grønt urtedryss, paprika, agurk eller tomat på.
– Den holder seg godt i minst fem dager i tett boks i kjøleskapet.
– Du får kjøpt hummus i dagligvarebutikker, men de har en tendens til å ha en lang liste med merkelige ingredienser og tilsetningsstoffer.

følg Pranava på facebook!

Trykk på "lik side" for å følge Pranava på Facebook.