Artikkel

Hummus med smørepålegg av solt. tomater og bakt paprika 034 B

Dette er smakfullt og mettende og næringsrikt!
Fin som forrett på små tallerkener, lunsj og middag sammen med en stor porsjon salat, som pålegg eller tilbehør på for eksempel en buffet.

Sammen utfyller disse hverandre i smak og farger. Har du noen knasende sprø gulrotstaver eller søtpotetfries som «bestikk» blir det bra! Har du i tillegg finkuttede grønne blader å drysse over, for eksempel av grønnkål eller persille eller vårløk eller salat, gjør det ikke noe, det heller, ikke minst estetisk sett 🙂

Oppskriften på dippen har jeg fått av venninne Pia Pernille Grimstad.  Den smaker utrolig godt, med sin milde, søte og kremete konsistens. Det kjennes ut som om den er tilsatt en god skvett med fløte. Det må være den bakte paprikaen som gir den runde, søte og gode smaken.

HUMMUS – oppskrift
*340 g skylte, avrente, kokte kikerter (= to bokser Go Green-kikerter)
*2 ss saft av sitron
*4 ss god olivenolje
*2 ss tahini (= sesamfrø most til puré)
*2 fedd hvitløk
*2 ts sennep
*1 ss grønnsaksbuljongpulver
*3/4 til 1 dl vann

Kjør alt i hurtigmikser til konsistensen er jevn, og reguler tykkelsen underveis med vann.

 

SMØREPÅLEGG MED SOLTØRKET TOMAT OG BAKT PAPRIKA – oppskrift
(Hummus + denne blir omtrent fire forretter eller to hovedretter.)

*2 dl soltørkede tomater i olje, avrent
*1 stk rød paprika
*1 båt hvitløk
*1 dl valnøttkjerner
*1 dl olivenolje
*1 ss hakket frisk timian (eller 1 ts tørket)
*nykvernet pepper og urtesalt etter smak

  1. 1. Del paprikaen i to, fjern frøene og bak den i ovnen
    i ildfast form i 220°C i ti minutter.
    2. Avkjøles i en plastpose eller under tett lokk.
    3. Etter en stund er det lett å dra av skinnet.
    4. Kjør alle ingrediensene i en hurtigmikser.
    5. Legg et par spiseskjeer hummus på en tallerken og stryk det flatt utover med en skje. La det bli en høyere kant ytterst.
    7. Ta en spiseskje eller mer av smørepålegget og bre det ut oppå hummusen, uten at det går helt ut til kanten.

Serveres som enkeltporsjoner eller legg alt på et større serveringsfat etter samme prinsipp.
Strø eventuelt over noe grønt, og ha grønnsaksstaver eller salat til.

Har du lyst å lage dine egne soltørkede tomater i olivenolje, har Martha Stewart en fin liten videosnutt om det her. Legg dem lagvis på glass med litt frisk rosmarin eller basilikum, hell over en god olivenolje, og vips, har du gjort det.

Enjoy! 🙂

PS: Tusen takk for likerklikk og delinger! Selv om antall liker ikke oppdateres automatisk, vises det når siden lastes på nytt 🙂

følg Pranava på facebook!

Trykk på "lik side" for å følge Pranava på Facebook.