Artikkel

Riktig godt nytt år!

Det er en lei type forkjølelse/influensa som herjer over landet nå – her kommer en skikkelig immunstyrkende juice, som kan være fin å beskytte seg med eller å raskere helbrede seg med.

Det du trenger er en juicemaskin, en appelsin, et fedd hvitløk, en liten bit ingefær, gurkemeie og en litt frisk sitronmelisse.
Jeg tar omtrent så store biter som på bildet. Er du redd for at juicen blir for sterk, kan du kjøre hver og én av ingefær, hvitløk og gurkemeie gjennom juiceren og ta én teskje juice fra hver av dem i appelsinsaften. Juicere er så forskjellige på hvor mye de presser, så om du gjør det på den måten er du garantert en god mengde styrkedråper som samtidig ikke blir altfor sterke å innta.

Hvis du vasker gurkemeie og ingefær godt, er det ikke nødvendig å skrelle dem før du juicer dem.
Om du er skeptisk til å drikke juice med hvitløk, er det bare å droppe hvitløken, her er det uansett masse sunne stoffer tilbake i de andre ingrediensene:

Ingefær er blant annet kjent for å være kvalmestillende, slimløsende, luftveisrensende, øker blodsirkulasjonen, smertelindrende, bakterie- og virushemmende.
Hvitløk er blant annet kjent for å være antiseptisk, hostedempende, febersenkende og blodåreutvidende.
Gurkemeie er blant annet kjent for å være betennelseshemmende, smertedrivende, leverstyrkende og galledrivende.
Sitronmelisse er blant annet kjent for å være avslappende, beroligende, gir god søvn og er virus-, bakterie- og sopphemmende.
Appelsin er blant annet kjent for å inneholde en rekke vitaminer, mineraler og antioksidanter. De inneholder mye vitamin C, vitamin A og B- vitaminer samt mineraler som kalsium, magnesium, jern og kalium.

Bare hopp i det, det er fort gjort, og det gjør deg så godt!

 

IMMUNSHOT  – OPPSKRIFT
(Til én person)

1 appelsin, skrelt
1 liten bit ingefær (omtrent en spiseskje stor)
1 liten bit gurkemeie (omtrent så stor som ingefærbiten)
1 hvitløksfedd
1 liten håndfull frisk sitronmelisse

Kjør alt gjennom juiceren, sil og nyt med det samme!

/!\ error getUserMedia.