Artikkel

Indisk hirse-1

Dette er litt som risotto – fordi den har fylde og tyngde og saftighet. Og litt som indisk ris – fordi den har typiske indiske kryddere, og passer som en siderett eller en rett i seg selv.

De søte, stekte rødbetene matcher de varme krydderne i smak, og de grønne ertene matcher det røde og gule i fargen 🙂

Og magen liker den lettfordøyelige og glutenfrie hirsen, som er rik på jern og protein.

Hirse, enten den er hel eller i flak eller mel, er fin å bruke til mye, den er så mild på smak og passer til alt fra desserter til supper, burgere og brød.

Her er noen andre gode oppskrifter med hirse:

INDISK HIRSE MED RØDBETER – oppskrift
(4 porsjoner)

1 gul løk
2 hvitløksfedd
2 + 2 ss rapsolje
3 dl hel hirse
1 ts sennepsfrø
2 ts gurkemeie
1 ts chiliflak
2 ts karri
1/4 ts nellik, malt
9 dl vann
2 ts salt
2-3 laurbærblad

3 medium rødbeter
2 dl grønne erter, frosne
salt og pepper etter smak

Mål opp et beger med 2 dl frosne erter, og sett til side for tining.
Rens og hakk løk, og fres den i gryte med 2 ss rapsolje til blank.
Ha i hakket hvitløk etter noen minutter – den trenger kortere steketid.
De skal ikke få farge, rør ganske ofte under stekingen.

Ha i krydderne (sennepsfrø, gurkemeie, chili, karri, malt nellik) og rørestek omtrent ett minutt.
Ha i hirsen og vannet og kok opp.
Ha i laurbærbladene og saltet og la det småkoke til vannet er borte.
(Det tar omtrent ti – femten minutter)

Mens hirsen koker, kan du skrelle og dele rødbetene i terninger eller staver,
og steke dem i 2 ss rapsolje til møre.
Rør ertene inn i hirsegryta rett før servering.
Salte og pepre rødbetene  etter smak og server dem ved siden av den kokte hirsen.
Du kan også blande rødbetene i gryta, da blir det en knæsj rød farge på alt.

Lager du en grønn salat til, blir det flotte farger og enda bedre for kropp og klode 🙂

følg Pranava på facebook!

Trykk på "lik side" for å følge Pranava på Facebook.