Artikkel

grapefruktogvannmelonjuice018_B

Jeg har blitt kjent med ei hyggelig jente på Instagram. Sohag bor i Singapore, og kommer fra India. En dag la hun ut et bilde av en vakker rød og kjølende drikk hun pleide å drikke. Siden hun elsker å lese, ble den akkompagnert av en bok i skyggen av en parasoll. Det så lekkert ut, kjølende og avslappende.

Jeg fikk hennes tips om hvordan den smaker ekstra godt – litt havsalt og sitron sammen med den rosa grapefrukten og den godt modne vannmelonen var det som skulle til.

Det fine med den rosa grapefrukten er at den stimulerer fordøyelsen, styrker immunsystemet, er anti-allergen, kreftforebyggende, mikrobehemmende og hjelper vev til å leges, sier Kirsten Hartvig i «Mat for immunsystemet». Det fine med vannmelon er at den gir lavere blodtrykk ved å utvide blodårene. Den inneholder også blant annet antioksidanten lykopen, som skal bidra til å holde huden rynkefri.

Om det ikke skulle friste med en kjølende og vakker drikk akkurat når dette leses, så vit at oppskriften ligger her og kan hentes frem når det trengs. Kanskje i forbindelse med godt selskap, eller som en kjølende drikk i skyggen mens du slapper av i varmen.

JUICE AV VANNMELON OG GRAPEFRUKT – oppskrift
(Blir omtrent en halv liter)

1/4 kjøleskapskald vannmelon
1 rosa kjøleskapskald grapefrukt
en klype havsalt
en liten skvis sitron

Skjær bort skallet på vannmelon og grapefrukt
og del i biter.
(Den beste og saftigste grapefrukten er den tyngste)
Ha det i en juicepresse og lag juice.
(Eller i en blender for en tynn smoothie om du ikke har juicemaskin.
Smaker like godt, det 🙂  )
Smak til med havsalt og noen dråper saft av sitron.
Rør litt rundt, skjenk i glass og nyt!

Ha det fint i sommeren, enten været er slik eller sånn:-)

/!\ error getUserMedia.