Artikkel

God, grønn juice – rett og slett! Mye god mat i godt drikke her!

Du får et pent lite knippe med erkesunne decilitere fra friskt og søttt eple, kjølende mildt akkompagnert av agurk, et lite kick fra ingefær, den jordlige smaken av grønnkål og om du våger: inkludert hvitløksaroma.

Kroppen vil takke deg, kloden vil takke deg og du vil takke deg selv om du kjører disse godsakene gjennom juiceren og drikkker eliksiren så snart den er presset, mens alle næringsstoffene er intakt.

Høres det litt for heavy ut? Det gjør det kanskje om du ikke er så vant til å drikke grønne juicer – da kan du starte med agurk, eple og ingefær, det vil du helt sikkert like, og så utvide med de andre tingene etterhvert. Kanskje ender du, som meg,  også opp som en «juice-addict» 🙂

Her er noen andre forslag til juicer:
Gulrotjuice med ingefær, gurkemeie og eple.

Juice med stangselleri, agurk og eple.

Juice av vannmelon og rosa grapefrukt.

 

JUICE MED EPLE, GRØNNKÅL OG AGURK – oppskrift
(Blir ca 7 dl, avhengig av hvor god juicemaskinen er)

1 agurk
2 røde epler
2 blad grønnkål
ingefær tilsvarende omtrent tre druer
2-3 fedd hvitløk

Kjør alt gjennom juiceren, bland og nyt!

Tips:
*Kjører du de hardeste elementene til slutt, som ingefær og grønnkålstilker, tar de med seg den bløtere massen fra eple og agurk, og du får ut mer væske og mindre rester.
*Slowjuicere presser som oftest ut mer væske enn andre juicere. Elkjøp har gode juicere med både tre og fem års garanti.
*Avfallet kan du bruke til for eksempel å lage wraps av, ha det i knekkebrød- eller brøddeig eller det blir til flott kompostjord.
*Siler du den ferdigpressende juicen gjennom en tesil, vil drikken bli enda mer lettopptakelig for kroppen.

/!\ error getUserMedia.