Artikkel

Fordelen med hjemmelaget ketchup er at du har full kontroll på hva slags og hvor mye søtning du vil ha. Den er myyyye raskere å lage enn hva du hadde trodd. Jeg tipper maks fem minutter. Den kan bli nesten akkurat så økologisk og ren som du vil ha den. Og den smaker så likt den deilige Heinz-tomatketchupen at det er vanskelig å merke forskjell.

Overbevist? 🙂
Fortsatt litt i tvil? Kanskje du lurer på hvor ofte du egentlig bruker ketchup og om det er verdt å lage sin egen? Prøv å pensle de tynneste skivene du klarer å lage av rotgrønnsaker, for eksempel søtpotet, med laken av (en boks) kokte kikerter. Den oppfører seg utrolig nok som eggehvite – og her gir den knasende sprø chips om du steker ovnssteker dem med litt krydder, ved siden av hverandre, på 180 grader. Og plukker dem ut etterhvert som de begynner å bli brune.  Veldig god snacks sammen med din egen hjemmelagde ketchup!

Eller lag søtpotetfrittes eller en god vegetarburger som disse miniburgerne av linser og quinoa, for eksempel. Serverer du dem med både hjemmelaget ketchup og en god guacamole, blir det fest for både øyne og gane.
Oppskriften er oversatt og justert til egen smak fra bloggen til Medicalmedium.

 KETCHUP MED NATURLIG SØTNING – oppskrift
(Blir omtrent 2 dl)

4,5 ss tomatpuré
4,5 ss eplejuice (Eplemost går fint)
2 ss sitronjuice
2 ss flytende søtning, som lønnesirup eller yaconsirup
1/2 ts løkpulver
1/2 ts hvitløkspulver
1/4 ts tørket oregano
1/4 ts chilipulver
en klype salt

Ha alle ingrediensene i en blender og kjør til glatt og kremet ketchupkonsistens.
Smak eventuelt til med salt og kryddere.
Vel bekomme!

/!\ error getUserMedia.