Artikkel

kikertburger med søtpotet og chili-2Kikertburger er ikke det dummeste vi kan spise til middag! De smaker godt, er raske å lage og mettende med det høye proteininnholdet.

Disse blir milde og litt søtlig i smaken, fordi det er revet søtpotet i.
Den smaker veldig godt sammen med sursøt saus (en god oppskrift finner du her sammen med wokede grønnsaker) en grønn salat og søtpotetfries.
De henger godt sammen: Er lett å forme og blir faset og fine etter stekingen.
De sklir godt inn som kjøttfritt alternativ i retter av stekt kylling og kalkun, fordi de også har en mild søtlig smak, og ofte har litt spicy kryddersetting. Dermed vil tilbehøret ofte matche godt, og veggiser og kjøttiser kan dele det broderlig.
Oppskriften er inspirert av Vegetarbloggens «spicy kikertburgere».

Barnevennlig:
Den milde smaken er fin for sarte barneganer. Og om du utelater chilien blir den enda mildere. Hvis du moser den med stavmikser blir konsistensen glatt og fargen enda mer tiltalende.  Ingen skumle prikker eller rare klumper, som barn visstnok har en slags innebygget refleks mot, genetisk betinget. Kanskje fordi det historisk sett var mindre fare for giftige ingredienser i slik mat, leste jeg et sted.

KIKERTBURGER MED SØTPOTET OG CHILI – oppskrift
(Blir tre middels store burgere)

1 boks kikerter, kokte og skylte (175 gram når de er avrent)
100 g søtpotet, rå, skrelt og revet
1/2 rød chili med frø, i tynne ringer
2 hvitløksfedd, skrelt og finhakket
2 toppede ts ingefær, skrelt og finhakket, eller 1 ts ingefærpulver
1 toppet ts spisskummen, malt
3 ts saft av sitron
4 toppede ss kikertmel (eller rårismel)
1-2 ss rapsolje eller rå kokosolje til steking

Ha alle ingrediensene i en bolle.
Mos lett med en potetstapper til en sammenhengende deig,
det er bare fint med en del hele kikerter innimellom.
(Hvis du ikke skal lage den superbarnevennlig og mose med en stavmikser, eventuelt uten chili i.)

Kle et brett med matpapir og strø over litt kikert- eller rårismel.
Del deigen i tre like emner og form burgere, gjerne med fuktede hender, da er det lettere.
Strø mel på toppen og sett i kjøleskapet i et kvarter, så blir de enda fastere i konsistensen.

Imens du venter kan du kanskje lage salaten eller ovnsbake staver av søtpotet.
Trenger du en god dressing, og vil ha noe annet enn sursøt saus, kan du jo prøve denne melkefrie Ranch-dressingen – den er veldig god 🙂

Stek kikertburgerne på middels varme i stekepannen.
De er ferdige når de er gylne, det tar ikke så veldig mange minutter.

Enjoy 🙂

kikertburger med søtpotet og chili-1

følg Pranava på facebook!

Trykk på "lik side" for å følge Pranava på Facebook.