Artikkel

Bilde_kikertsuppe med kokosmelk-1

Nydelig kikertsuppe – akkurat slik jeg nylig fikk den servert på kafeen Kjøkkenhagen. Den nyeablerte kafeen, butikken og bakeriet i Norges første økolandsby i Hurdal, svarte virkelig til forventningene. Her var alt kortreist eller ureist og økologisk. Utvalget var imponerende, fra vegansk til lacto-ovo-vegetarisk, og mye var glutenfritt. Jeg var på studietur der sammen med to av mine søsken for å lære hvordan et økosamfunn kan bygges. Er vi heldige, blir det økogrend på slektsgården i Lillehammer etterhvert. Spennende tider 🙂

Uansett, jeg var så heldig at jeg fikk oppskriften på denne gode kikertsuppa, varmende og mettende og med en akkurat passe skarp smak av ingefær.
Ingrediensene er lette å skaffe, og den er kjapp å lage, siden det ikke er så mye som skal vaskes/skrelles/deles før du er i mål.

Om  du bruker de ferdig kokte kikertene på boks fra Go Green er fordelen at de er økologiske, og ulempen at de ikke er så møre og gjennomkokt som de burde ha vært. Bare la suppa småkoke en stund, så ordner det seg. Da smaker den også mye bedre.

Her er en annen kjempegod kremet suppe, jevnet med pastinakk, og basert på massevis av hvitløk og chili, dersom du vil ha noe skikkelig styrkende, som også er rask å lage.

KIKERTSUPPE MED KOKOSMELK, INGEFÆR OG HVITLØK
(Blir ca halvannen liter)

1 ss (kokos-)olje
1 gul løk, hakket
2 hvitløksfedd, finhakket
2 ss ingefær, finhakket
3-4 stilker stangselleri, skivet
1 boks (300 g) hakkede tomater
1 boks (400 g) fullfet kokosmelk
2 bokser (350 gram totalt) hermetiske kikerter, skylt
1 ts spisskummen, malt
1 ts grønnsaksbuljongpulver
Smak til med litt limesaft og eventuelt salt og mer krydder

1. Sett kjelen på middels varme og surr løken myk i oljen.
2. Ha i finhakket hvitløk og ingefær og surr noen minutter til.
3. Ha i stangselleri, tomater, kokosmelk, kikerter, spisskummen og buljongpulver og la koke på svak varme til stangselleri og kikerter er passe møre.
4. Smak til med limesaft og eventuelt litt salt og mer spisskummen og eventuelt litt ingefærpulver.

Vel bekomme 🙂

Edit: Rett etter at dette innlegget ble postet, fikk jeg vite at denne suppa nesten er identisk med Veganmisjonens berømte «Flyttesuppe»! Berømt fordi den er så god og fordi så mange lager den, igjen og igjen, helt siden den dukket opp på den kjente matbloggen i 2010. Nå er den også å finne i Veganmisjonens flotte kokebok, «Veganmat på sitt beste» med en ørliten krydderforskjell fra Kjøkkenhagens versjon. God er den, og derfor spres den 🙂 Enjoy – og sjekk innom den flotte bloggen Veganmisjonen!

/!\ error getUserMedia.