Artikkel

Kladdkake uten sukker, melk og gluten En gang for lenge siden syntes vi at det var merkelig med gulrot i kake. Det var litt rart da det dukket opp oppskrifter med squash i baksten, også. Og nå er det snart ingenting som sjokkerer lenger. Eller?

I Sverige lager de kladdkake, som minner veldig om brownie. En litt tung sjokoladekake. Mektig. Søt. Full av masse syndig sjokolade. I Japan lager de desserter og kaker med svarte bønner som hovedingrediens.

Her er de to lykkelig forent i et forbausende smakfullt resultat.

Oppskriften fant jeg hos Veganlife i Sverige. Jeg trikset litt med den, men ikke så mye. Spis den gjerne sammen med en god og frisk sorbet. Eller dryss over litt Sukrin-melis.

Til tross for søt og god sjokoladekake, dette er skikkelig allergivennlig mat; Uten egg, mel, melk og sukker og kunstige tilsetningsstoffer. Og alle de svarte bønnene har mye sunt for seg.

KLADDKAKE MED SVARTE BØNNER – oppskrift
1,5 dl mandelmel
450 g kokte svarte bønner
100 g melkefri mørk sjokolade i biter
1,5 dl lønnesirup eller yaconsirup
1 ts vaniljepulver
2 ss kakaopulver
0,5 dl kokosolje
1,5 dl vegetabilsk melk
1 ss Fiberhusk (gir fastere konsistens, og kan utelates)
3 ss malte linfrø

Sett ovnen på 200 grader.
Bland alle ingredienser i en matmølle.
Pass på at bønnene blir skikkelig most.
Hell i litt mer melk om massen er veldig tykk.
Legg deigen over i en bakepapirkledt liten langpanne.
Klapp den jevn med en slikkepott.
Stek i 30 til 35 minutter.
Avkjøles i formen med et klede over.

Kos deg 🙂

PS: Følg gjerne Pranava på Facebook og Instagram for mer inspirasjon! Tusen takk for likerklikk og delinger 🙂

 

 

 

 

/!\ error getUserMedia.