Artikkel
Denne potetsalaten er nesten som de vi vanligvis forbinder med skikkelig kremet og fet potetsalat, bortsett fra at her er det omtrent ikke fett, den er uten både majones og rømme og lignende.
I stedet har noen få cashewnøtter blitt med for å lage dressingen silkemyk og god. (De kan erstattes med hampfrø om du ikke tåler nøtter.)
Passer perfekt der hvor potetsalat alltid gjør seg – og det er egentlig mange steder, spør du meg – som når du tar den med bort til et fellesmåltid, spiser den med grillmat, burger, falafel eller diverse andre middagsretter.
KLASSISK POTETSALAT – oppskrift ( Inspirert av Elavegan)
(Blir en stor bolle, tilbehør til fire – åtte personer, avhengig av hvor mye annet som serveres til)
900 gram potet i terninger
1/2 medium rødløk
2,5 dl av yndlingspotetsalatingrediensene dine, for eksempel to-tre av disse:
*vårløk
*purre
*gressløk
*persille
*dill
*reddiker
*eple
*stangselleri
*oliven
*paprika
Dressing:
5 ss (0,8 dl) rå usaltede cashewnøtter, kokt i ti minutter
3 dl kokte hvite bønner (alle typer hvite bønner funker)
2-3 hvitløksfedd
1, 6 til 2 dl vann
1 ss sennepspulver
2 ss friskpresset sitronsaft
1/2 – 1 ts havsalt
noen drag med pepperkverna til slutt
1. Skrell (eller dropp det for raskere tilberedning) og del poteter i små terninger, damp eller kok dem møre.
2. Mens potetene koker kan du koke cashewnøttene før du har dem sammen med de andre dressingingrediensene i en blender og kjører til glatt konsistens. Ikke ta i alt vannet med en gang, men reguler med det til du synes det er passe tykt.
3. Del opp rødløken i små biter, og finhakk de valgte grønnsakene du liker i potetsalat, til de utgjør 2,5 dl.
4. Ha poteter, rødløk, valgte grønnsaker og dressing i en stor bolle og bland godt. Til slutt noen drag pepper og litt finsnittet urtegrønt over.
Kan oppbevares tildekket i kjøleskapet i fem dager.
TIPS:
Vil/kan du ikke bruke nøtter? Erstatt dem med 40 g hampfrø (0,6 dl)