Artikkel

Kokosmelkjevnet gulrotsuppe med ingefær
Denne suppa ligger fristende og guloransj i suppeskåla og lyser freidig opp mot himmelen, mens den leker sol, varme og glede.

Den varmende suppa er like fin på en kald regnværsdag som etter en skitur på gnistrende vidder, eller på en høstkald kveld.

Jeg fikk oppskriften av svigerinne Heidi. Hun som svinger seg så raskt på kjøkkenet, samtidig som hun turnerer diverse innspill og utspill fra tre unge, sultne sønner, rett etter å ha kommet hjem fra jobb, rett før hun reiser videre ut på trening, samtidig som den matfrelste gjesten nysgjerrig følger med. Jeg registrerer at hun legger hele klumpen med ingefær i suppegryta, uten å hakke den opp først. Og, utrolig nok så funker det, stavmikseren knuser den til slutt. Men sta og egen som jeg er, i visse sammenhenger, ehm, så skriver jeg at den skal has finhakket i gryta. Men altså, visse ting kan tyde på at vi faktisk ikke trenger å gjøre det…..


KOKOSMELKJEVNET GULROTSUPPE MED INGEFÆR – oppskrift
(Til 4 personer)

7,5 dl vann
5 store gulrøtter (650 gram) delt i biter
2 løk, hakket (gjerne gule)
2 fedd hvitløk, finhakket
1 ss ingefær, finhakket
1 ts havsalt
3 ts grønnsaksbuljong
½ ts pepper
Et lite dryss malt cayennepepper
En liten skvis sitronsaft
1 boks kokosmelk

Kok opp vannet, ha alle ingrediensene i gryta,
gjerne i gulrøttene først, siden de trenger lengst koketid.
Kok til gulrøttene er møre.
Lag en jevn suppe med stavmikser.
Tilsett kokosmelk og kok opp på ny.
Smak til med eventuelt mer krydder og sitronsaft.

Spis den som den er, eller prøv

Forslag til tilbehør:
*
Hakket frisk koriander eller bladpersille eller andre friske krydderurter du liker.
* Gomasio (ristede sesamfrø, knust og blandet med salt)
*Salte ristede nøtter og frø
* Agurk i terninger

 

 

/!\ error getUserMedia.