Artikkel

kokosris med quinoa-1

Kokosris er ris kokt i kokosmelk sammen med limeskall, iblandet noen godsaker til slutt, som for eksempel finhakket chili og purre. (Dropper du chilien, er den mild og barnevennlig.) Har du tilgang på friske urter, er det også fint å blande inn. En håndfull koriander, for eksempel.

Jeg blandet inn en tredel hvit quinoa med risen. Den trengte akkurat like mye væske og like lang koketid, og er også forholdsvis nøytral i smak. Den er veldig næringsrik (spesielt sammenlignet med hvit ris) og gir fullverdig proteinsammensetning. Du må gjerne lage denne oppskriften på bare quinoa, og droppe risen helt. Quinoa (av merket Helios) selges i enkelte dagligvarebutikker, som Kiwi. Den er glutenfri og har et høyt innhold av vitamin B1, magnesium, jern og sink.

Resultatet, enten du velger ris eller quinoa eller begge deler, er den luftige risens tyngre og mer fargerike fetter. Den metter godt, og er fin å servere til et lett måltid som for eksempel salat. Eller til middagsretter, om du har litt lite, og som du frykter ikke skal mette ordentlig.

KOKOSRIS MED QUINOA – oppskrift
(Omtrent fire porsjoner)

2,5 dl jasminris
1,5 dl quinoa, (skylt i sikt under springen før koking)
4 dl vann
4 dl kokosmelk (=en boks)
1 stor lime (skallet)
4 ss purre, finhakket
1 rød chili, uten frø, finhakket
(Evt en håndfull finhakkede friske urter)

Ha ris og den skylte quinoaen i en kjele.
Hell over vann og kokosmelk,
ha i revet limeskall og kok opp.
La koke på svak varme i omtrent ti minutter, til væsken er borte.
Ta kjelen av platen og rør inn finhakket chili og purre. Og eventuelt urter.
Spar litt finhakk som du strør over til slutt.

Enjoy 🙂

/!\ error getUserMedia.