Artikkel

Krem av cashewnøtter med ovnsbakt hvitløk, paprika og oregano - bilde-1

Krem av cashewnøtter er nydelig! Om du krydrer med paprika og oregano og ovnsbakt hvitløk har du middelhavssmaker som kler pizza veldig godt. Den erstatter ost og rømme dersom du legger noen skjeer her og der på pizzastykket etter steking, namm! Cashewnøttkrem er godt sammen med en burger også, eller med salat, eller til taco. Du kan ha en liten klatt i for eksempel rødbetesuppe, gulrotsuppe eller brokkolisuppe.

Du kan utelate hvitløk, oregano og paprika. (Hvitløk lukter ikke så mye som ovnsbakt.) Da går det enda raskere, og du har en mild og litt syrlig krem som ikke er helt ulik rømme i smak og konsistens, og som kan passe godt inn der det er brukt rømme eller yoghurt i oppskrifter.

Jeg har en sterk og god stavmikser, da er det gjort på et blunk å få den kremet og klumpfri.
Det går fint med food processor, også.

Om du ikke vil bløtlegge cashewnøtter i omtrent tre-fire timer, kan du koke dem i ti minutter. Da blir de like myke og samarbeidsvillige.

Jeg handler cashewnøtter her på Iherb, både fordi jeg sjelden finner dem rå og økologiske her jeg bor, men også fordi det er ganske mye rimeligere.

KREM AV CASHEWNØTTER MED OVNSBAKT HVITLØK, PAPRIKA OG OREGANO – oppskrift

2 dl rå, usaltede cashewnøtter, kokt i ti minutter eller bløtlagt 3-4 timer
en klype (ca 1 ml) havsalt
1 ss (5 ml) sitronsaft
5 – 8 ss vann
2 ts (5 ml) oregano, tørket
1 ts (2,5 ml) paprika, malt
1 hel hvitløk, feddene skilt fra hverandre

1. Varm stekeovnen til 180 grader.
2. Bre alle hvitløksfeddene med skall utover stekebrettet.
3. Stek hvitløksfeddene myke, det tar omtrent en halv time.
4. Klem ut søt, gyllen hvitløkspasta fra hvert fedd i blenderbollen, kast skallene.
5. Ha resten av ingrediensene i blenderen eller stavmiks dem til krem.
6. Juster tykkelsen til rømmekonsistens med eventuelt mer vann.
7. Juster syrligheten med eventuelt litt mer sitronsaft.
8. Dryss eventuelt over litt paprika og oregano ved servering.

Voilà! Nå har du laget lekker, smakfull krem av cashewnøtter, enten den ble med eller uten ovnsbakt hvitløk 🙂

PS: Tusen takk for likerklikk og delinger!!!  Det blir ikke automatisk oppdaterte tall på liker, men de synes når siden lastes på nytt eller oppdateres i nettleser.

følg Pranava på facebook!

Trykk på "lik side" for å følge Pranava på Facebook.